Μόλις 10.000 «μπλοκάκια» δηλώθηκαν στον ΕΦΚΑ

Ο ΕΦΚΑ ζητάει εισφορές ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι

ΟΑΕΔ: Ενίσχυση για 40.000 εργαζόμενους με μπλοκάκι

Μόλις 10.000 «μπλοκάκια» από τους συνολικά 100.000 εργαζόμενους σε έως 2 εργοδότες από τους οποίους αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών έχουν δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ και κατά συνέπεια έχουν μοιραστεί την καταβολή των εισφορών με τον εργοδότη του.

Η προθεσμία για τις δηλώσεις έληξε στις 7 Απριλίου

Οι υπόλοιποι, είτε δεν πρόλαβαν τις ημερομηνίες. Είτε παραμένουν απλήρωτοι σε πολλές περιπτώσεις. Είτε στην χειρότερη περίπτωση, καλούνται να καλύψουν μόνοι τους το σύνολο των εισφορών.

Η προθεσμία για την εμπρόθεσμη πληρωμή εισφορών μηνός Ιανουαρίου έληξε την Περασμένη Παρασκευή 7 Απριλίου.

Να σημειώσουμε ότι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους δήμους που απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι με μπλοκάκι. Για τις δηλώσεις Ιανουαρίου και την καταβολή των αντίστοιχων εισφορών έχει δοθεί παράταση έως τις 28 Απριλίου.

Δηλώθηκαν μόλις 10.000 «μπλοκάκια»

Αναλυτικά, από τις 28/3 όταν και άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις ΑΠΔ δηλώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 10.000 συμβάσεις εργαζομένων, οι οποίοι απασχολούνται σε έως 2 εργοδότες.

Να σημειωθεί μάλιστα, ότι η συντριπτική πλειοψηφία από τους εργαζόμενους με έως 2 εργοδότες, έχουν ήδη λάβει ειδοποιητήρια για να πληρώσουν εισφορές ως ελεύθεροι επαγγελματίες, και ο ΕΦΚΑ τους χρεώνει κανονικά.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ