Επιτακτική η ανάγκη Κέντρου Ναυπηγοεπισκευαστικής Καινοτομίας

Επιτακτική η ανάγκη Κέντρου Ναυπηγοεπισκευαστικής Καινοτομίας

Για τη δημιουργία και την ανάπτυξη Κέντρου Καινοτομίας και Έρευνας ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων και αξιοποίησης θαλάσσιων πόρων συζήτησαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο αντιδήμαρχος Περάματος Παναγιώτης Καραγιαννάκης και εκπρόσωποι φορέων της ναυπηγοεπισκευής, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Στο επίκεντρο η ανάπτυξη των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων και η αξιοποίηση θαλάσσιων πόρων

Το συγκεκριμένο κέντρο στοχεύει, με ερευνητική δραστηριότητα, στη μελέτη, στην ανάλυση, στην ανάπτυξη και στη διάδοση με κάθε τρόπο των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων, των βιομηχανικών μεταλλουργικών εργασιών και της αξιοποίησης των θαλάσσιων πόρων. Με την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων θα επιδιώξει τη προσέλκυση και διεύρυνση των εργασιών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και ταυτόχρονα τη δημιουργία και νέων ειδικοτήτων.

Η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση, θα στηρίξει τη δημιουργία και τη λειτουργία του κέντρου, «ώστε να συμβάλει στην αναζωογόνηση μιας δραστηριότητας εντάσεως εργασίας, όπως είναι η ναυπηγοεπισκευή, που μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ