Τον εξωδικαστικό μηχανισμό οφειλών καταψηφίζει η ΝΔ

Καταγγέλει τη διαδικασία ως αδιέξοδη για χιλιάδες επιχειρήσεις

Τον εξωδικαστικό μηχανισμό οφειλών καταψηφίζει η ΝΔ

Στην καταψήφιση του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων προχωρά η Νέα Δημοκρατία, εκτιμώντας πως η διαδικασία πρόκειται να αποδειχτεί αδιέξοδη, δαιδαλώδης και προβληματική, θέτοντας εκτός διακανονισμού χρεών χιλιάδες επιχειρήσεις.

ΝΔ: Η διαδικασία δε σέβεται κανένα θεσμικο πλαίσιο

«Η διαδικασία, από την πλευρά της κυβέρνησης, δεν σέβεται κανένα θεσμικό πλαίσιο. Ανακοινώθηκαν από την εισηγήτρια της πλειοψηφίας τροποποιήσεις που είναι σοβαρές» ανέφερε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου ο γενικός εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, με συνέπεια ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης να καλέσει τον υπουργό Οικονομίας να ανακοινώσει τις βελτιώσεις στο νομοσχέδιο.

«Κύριε υπουργέ, είναι έτσι; Γνωρίζουν βουλευτές σας αλλαγές που δεν γνωρίζει το Σώμα; Υπάρχουν αλλαγές επί της ουσίας του νομοσχεδίου; Αν υπάρχουν θα μας τις πείτε τώρα» ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομίας ο οποίος πάντως είχε προϊδεάσει για συγκεκριμένες βελτιωτικές παρεμβάσεις στο σχέδιο νόμου, από τη συζήτηση ακόμη στην κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο εισηγητής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με προχειρότητα αντιμετωπίζει τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Εντός της ημέρας οι βελτιώσεις της κυβέρνησης για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων

Βελτιωτικές αλλαγές φέρνει στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, εντός της ημέρας, το υπουργείο Οικονομίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου ενημέρωσε το Σώμα ότι θα κατατεθούν βελτιωτικές αλλαγές, η βασικότερη των οποίων θα είναι η δυνατότητα να ενταχθούν στον μηχανισμό και επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους εφόσον κάνουν προηγουμένως επανέναρξη.

Επίσης, τόνισε πως έχει προβλεφθεί βελτιωτική τροποποίηση, ώστε ο διαμεσολαβητής να έχει τη δυνατότητα επαλήθευσης των στοιχείων που απαιτούνται για την ένταξη στον μηχανισμό, αλλά και τροποποίηση για την αύξηση του αριθμού των συντονιστών.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ