«Να πάρει θέση η ΝΔ αν είναι με την κοινωνία ή τους καναλάρχες»

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: Ομόφωνη η απόφαση του ΕΣΡ για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης των τηλεοπτικών αδειών

«Να πάρει θέση η ΝΔ αν είναι με την κοινωνία ή τους καναλάρχες»

«Να πάρει θέση» καλει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τη ΝΔ, προκειμένου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διευκρινίσει «αν είναι με την κοινωνία ή με τους καναλάρχες που επιδιώκουν, για μια ακόμη φορά, να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ».

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: Ομόφωνη η απόφαση του ΕΣΡ για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης των τηλεοπτικών αδειών

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου επισημαίνουν ότι η απόφαση του ΕΣΡ για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης, κατά της οποίας προσέφυγαν οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών, είναι ομόφωνη. Το ΕΣΡ είναι όργανο που συγκροτείται από τη Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής με αυξημένη πλειοψηφία, αντικατοπτρίζοντας όλο το πολιτικό φάσμα. Η Ανεξάρτητη Αρχή και το ΣτΕ έχουν κρίνει ότι το φάσμα είναι σπάνιος πόρος του Δημοσίου, ότι οι άδειες δεν μπορεί να είναι απεριόριστες και πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να καταβάλλουν τίμημα.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν επίσης πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το οποίο ξιφουλκεί ξανά κατά του νόμου 4339/2015, έχει ψηφίσει τα 8 από τα 15 άρθρα περί αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Οι πηγές του υπουργείου υπογραμμίζουν ότι οι καναλάρχες μπορούν να προσφεύγουν όπου και όπως επιλέγουν και πως κυβέρνηση και κοινωνία έχουν εμπιστοσύνη ότι το ΕΣΡ θα ολοκληρώσει την αδειοδότηση και, μετά από 30 χρόνια, το άναρχο τηλεοπτικό τοπίο θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ