ΝΔ: «Τα μεγάλα έργα δεν ανήκουν στα κόμματα, αλλά στον ελληνικό λαό»

ΝΔ: Τροπολογία για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

«Τα μεγάλα έργα δεν ανήκουν στα κόμματα, αλλά στον ελληνικό λαό, καθώς ο χρόνος δημιουργίας τους υπερβαίνει κατά πολύ τη χρονική διάρκεια μιας κυβέρνησης». Αυτό αναφέρει σε ενημερωτικό της σημείωμα η ΝΔ με την αφορμή των εγκαινίων της παράκαμψης Τεμπών – Πλαταμώνα.

ΝΔ: «Τα μεγάλα έργα δεν ανήκουν στα κόμματα»

«Συνήθως, ένα μεγάλο έργο άλλοι το σχεδιάζουν, άλλοι το δημοπρατούν, άλλοι το κατασκευάζουν και άλλοι το εγκαινιάζουν», τονίζει η ΝΔ. «Οι τέσσερις αυτοκινητόδρομοι ξεκίνησαν το 2008 επί Κώστα Καραμανλή.  Τα έργα επανεκκίνησε το 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά. Ύστερα από πολύμηνες και εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και τις 43 εμπλεκόμενες τράπεζες».

Παράλληλα η ΝΔ αναφέρει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν ψήφισε τις συμβάσεις παραχώρησης στη Βουλή. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 αυτά τα έργα σταμάτησαν και μετά τις εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015 η κυβέρνηση προσπάθησε μέσω ΕΣΠΑ να δώσει κάποιες ενέσεις ρευστότητας στις κοινοπραξίες.

Η ΝΔ λέει επίσης ότι το υπουργείο Υποδομών έδωσε στις κοινοπραξίες περίπου 500 εκατ. ευρώ ως αποζημιώσεις και πριμ επιτάχυνσης.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν χαρίζει σε κανέναν και προπάντων στον ΣΥΡΙΖΑ τους 4 αυτοκινητοδρόμους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ