Ερώτηση της ΝΔ προς Τσίπρα για το plan-b Βαρουφάκη

Ερώτηση της ΝΔ προς Τσίπρα για το plan b Βαρουφάκη

Με  σχετική ερώτηση και αίτημα για την κατάθεση εγγράφων προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα,  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φέρνει στη Βουλή την πρόσφατη ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη αναφορικά με τo plan-b της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά τη διάρκεια της 1ης περιόδου της διακυβέρνησής της, το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Οι «Ανίκητοι Ηττημένοι» του Γιάνη Βαρουφάκη

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρονται, ειδικότερα, στην πρόσφατη ανάρτηση του κ. Βαρουφάκη στην προσωπική του ιστοσελίδα, με την οποία επανέρχεται «στις αναφορές του περί ύπαρξης σχεδίου για παράλληλο σύστημα πληρωμών -το οποίο προετοίμαζε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», και επισημαίνουν: «Ο κ. Βαρουφάκης παραπέμπει σε σελίδες του βιβλίου του “Adults in the Room”, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα και στα ελληνικά με τίτλο “Ανίκητοι Ηττημένοι”, όπου ισχυρίζεται ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε για το σχέδιο παράλληλων πληρωμών και ότι ο ίδιος το είχε παρουσιάσει στο σπίτι του στην Κυψέλη, ήδη, από τον Νοέμβριο του 2014, παρουσία των κ. Γιάννη Δραγασάκη και Νίκου Παππά.

Το σχέδιο αυτό «είχε παρουσιαστεί στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου τον Μάρτιο του 2015 στην παρουσίαση του νομοσχέδιου για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης». Μάλιστα, η εφημερίδα Real της 9ης Ιουλίου 2017 παρουσίασε και ένα τμήμα πολλών σελίδων του εισηγητικού αυτού σχεδίου».

Η ερώτηση της ΝΔ προς τον πρωθυπουργό

Οι βουλευτές της ΝΔ καλούν τον πρωθυπουργό να απαντήσει «ποια ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2015» και «αν έγινε παρουσίαση από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, του σχεδίου για “παράλληλο σύστημα πληρωμών”, σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου ή άλλου συλλογικού κυβερνητικού οργάνου».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ