Ανησυχία για «τρύπα» 500 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό και νέα μετρα

Συμφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια για τα πλεονάσματα 2017-2018

Ξεκίνησαν τα δύσκολα στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών για τη γ’ αξιολόγηση, με τις κρίσιμες συναντήσεις για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων το 2018 να μετατίθενται για το Νοέμβρη.

Εδωδικαστικός μηχανισμός

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, διαφωνίες με τα κλιμάκια των θεσμών φαίνεται να προέκυψαν αναφορικά με τους όρους υπαγωγής μικρών επιχειρήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών, με τους δανειστές να αξιώνουν αυστηρότερα κριτήρια ένταξης.

Προβληματική χαρακτηρίστηκε και η επερχόμενη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις, με κυβέρνηση και θεσμούς να εμφανίζουν διαφωνίες αναφορικά με τα εισοδηματικά κριτήρια.

Εξάλλου, όπως σημειώνουν οι καλά πληροφορημένες πηγές, οι δανειστές εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους και για τις καθυστερήσεις με την ψήφιση του συνδικαλιστικού νόμου.

Οι θεσμοί ζητούν το όριο να μπει στο 50% + ένα μέλος για την ελάχιστη συμμετοχή στις προαπεργιακές συνεδριάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, με την κήρυξη κινητοποιήσεων να καθίσταται δυνατή μόνο με τη συναίνεση περισσοτέρων από τα μισά μέλη.

Το Νοέμβρη η απόφαση για τα νέα μέτρα

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, κυβέρνηση και πιστωτές θα προχωρήσουν στον απολογισμό των διαπραγματεύσεων και των επιδόσεων της Ελλάδας στην υλοποίηση του Μνημονίου προκειμένου για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης. Τα κλιμάκια των θεσμών θ’ αναχωρήσουν από την Αθήνα με την επιστροφή τους στην Ελλάδα να τοποθετείται στα τέλη του Νοέμβρη.

Τότε θα είναι διαθέσιμα τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Οκτωβρίου, και θ’ αποτυπώνοντα τα έσοδα από το ΦΠΑ του καλοκαιριού. Στην περίπτωση που παρουτσιαστούν αστοχίες, υπάρχει ενδεχόμενο να ζητηθούν νέα μέτρα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ από το 2018.

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ