Νέο φάρμακο έρχεται για να καταπολεμήσει τις καρδιοπάθειες

Έρχεται με σκοπό αποτρέψει χιλιάδες καρδιακές προσβολές και θανάτους από καρκίνο

kardiopatheia

Ένα νέο φάρμακο έρχεται στο προσκήνιο που θα μπορούσε να αποτρέψει χιλιάδες καρδιακές προσβολές και θανάτους από καρκίνο παρουσιάστηκε σε ιατρικό συνέδριο στη Βαρκελώνη και θεωρήθηκε από τους επιστήμονες ως η μεγαλύτερη εξέλιξη μετά τις στατίνες.
Όπως μεταδίδει στον ιστότοπο της η βρετανική εφημερίδα Telegraph , οι επιστήμονες σημείωσαν ότι η ανακάλυψη αυτή εισάγει μια «νέα εποχή» στη θεραπεία ασθενειών καθώς λειτουργεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τις συμβατικές θεραπείες.
Σύμφωνα με τα πορίσματα που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, το φάρμακο κανακινουμάμπη της ελβετικής εταιρίας Novartis μειώνει τον κίνδυνο του εμφράγματος κατά 25%, προστατεύει τους ασθενείς από την αθηροσκλήρωση και την αρθρίτιδα και ενδεχομένως θα έχει θετικό αποτέλεσμα στη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα.

Εκατομμύρια ενήλικες λαμβάνουν στατίνες για να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερίνης τους και να προφυλαχθούν από ένα ενδεχόμενο έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ωστόσο, οι μισές καρδιακές προσβολές σημειώνονται σε ανθρώπους που δεν έχουν υψηλή χοληστερίνη. Πλέον, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η μείωση των φλεγμονωδών καταστάσεων στο σώμα μπορεί να εμποδίσει την εκδήλωση πολλών παθήσεων.

Η κανακινουμάμπη είναι σε μορφή ένεσης και χορηγείται κάθε τρείς μήνες και μπορεί να μειώσει τα επαναλαμβανόμενα εμφράγματα κατά 25%, σε σχέση με τις στατίνες που μειώνουν τον κίνδυνο κατά 15%.

Ακόμα, οι ειδικοί ζήτησαν να προχωρήσουν σε δοκιμές προκειμένου να δουν τις αρνητικές επιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει το φάρμακο στο καρκίνο.

Ο καθηγητής Πολ Ρίντκερ της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, παρουσιάζοντας τα ευρήματά του στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στη Βαρκελώνη είπε ότι ανοίγει ένα “τρίτο μέτωπο” στη μάχη για την αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών. Στη μελέτη συμμετείχαν 10.000 καρδιοπαθείς στους οποίους χορηγήθηκε το αντιφλεγμονώδες φάρμακο κανακινουμάμπη.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ