Τσίπρας: Νερό και ενέργεια θα μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο

Διαβεβαιώσεις για το δημόσιο χαρακτήρα ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ από τον πρωθυπουργό

Τσίπρας

«Το νερό και η ενέργεια θα μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο. Αυτό είναι εγγυημένο, όσο είμαστε εμείς εδώ». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά το τέλος της σύσκεψης που είχε σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο της Πάτρας με τους πέντε δημάρχους της Αχαΐας και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Φέραμε την Πάτρα πιο κοντά με την Αθήνα

Για την παράδοση της Πατρών-Κορίνθου, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την Αχαΐα και για την Πάτρα. Ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή ξεκόλλησε. Προχώρησε πολύ γρήγορα και ολοκληρώνεται». «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό και περήφανοι που το καταφέραμε».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «η έγνοια μας για την Πάτρα και την Αχαΐα είναι διαρκής παρά τις μεγάλες δυσκολίες όλων αυτών των χρόνων». «Δεν είναι μόνο ότι φέραμε σήμερα την Πάτρα πιο κοντά στην Αθήνα με την ολοκλήρωση των έργων. Έχουμε προχωρήσει στην υπόσχεσή μας για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στους πολίτες της Πάτρας. Ο δήμος έχει μεγαλόπνοα σχέδια για το παραλιακό μέτωπο. Κι εμείς θα τον βοηθήσουμε, ώστε να υπάρξει η ανάπλαση του χώρου».

Αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα έργα για το τρένο. «Σχεδιάζουμε την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου. Και τη διασύνδεση με γρήγορο τρένο στη διαδρομή Αθήνα-Πάτρα. Και την υπογειοποίηση του δικτύου σε ένα μεγάλο κομμάτι που περνάει από το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός είπε ότι «σχεδιάζουμε παρεμβάσεις, όπως το τραμ και η απόδοση χωρών στη δημοτική αρχή για να προσφερθούν στους πολίτες». Επιπλέον, τόνισε ότι «έχουμε σχέδια σε σχέση με το φράγμα Πείρου-Παραπείρου και την υδροδότηση πολλών περιοχών». Πρόσθεσε ότι «η έγνοια μας είναι να βρει ο πατραϊκός λαός μία ανταπόδοση σε όσες θυσίες έχει κάνει και σε όσα δικαιούται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όλα αυτά δεν προχωρούσαν, είτε επειδή δεν υπήρχε πολιτική βούληση είτε επειδή υπήρχαν αντικρουόμενα συμφέροντα».

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «είχα μία πολύ ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι για μας ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο. Για να μπορούμε να προωθούμε στοχευμένες πολιτικές για την ποιότητα ζωής. Και για ένα δίχτυ προστασίας των πολιτών στη δύσκολη περίοδο της κρίσης που διανύουμε».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ