Τα στραβά αυτής της χώρας τα μαθαίνεις από το νηπιαγωγείο

Τα στραβά αυτής της χώρας τα μαθαίνεις από το νηπιαγωγείο

Ξεπερνούν τις 40.000 τα βρέφη και τα νήπια που θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών σ’ όλη τη χώρα. Συκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι πληρούν τα κριτήρια προκειμένου να λάβουν το voucher για την εγγραφή τους στους παιδικούς σταθμούς του προγράμματος του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Χαρακτηριστικό, εξάλλου, της αγωνίας των γονέων ήταν οι σκηνές απείρου κάλλους που διαδραματίστηκαν έξω από παιδικούς σταθμούς της Πάτρας για την έγκαιρη εγγραφή των τέκνων τους.

Συγκεκριμένα, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, κατήγγειλε ότι από τις 2 τα ξημερώματα περίμεναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς γονείς, δικαιούχοι επιδότησης του ΕΣΠΑ, ώστε να πάρουν σειρά προτεραιότητας και να προλάβουν να δηλώσουν τα τέκνα τους για τη νέα χρονιά, αφού μόλις χθες αργά το βράδυ ανακοινώθηκαν οι λίστες των δικαιούχων. Σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες γονέων, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών παιδικών σταθμών αρνούνταν να εγγράψουν τα παιδιά τους, λέγοντας πως οι θέσεις είχαν ήδη συμπληρωθεί.

Ερωτώμενος για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί, ενώ οι δικαιούχοι είναι πολλαπλάσιοι των θέσεων.

Πολλαπλάσιες των θέσεων οι αιτήσεις

Συγκεκριμένα, φέτος έγιναν συνολικά 147.773 αιτήσεις για εισαγωγή στους παιδικούς σταθμούς από τις οποίες τα κριτήρια πληρούσαν οι 132.982. Ωστόσο, το πολυπόθητο voucher κατάφεραν να εξασφαλίσουν μόλις 92.231 παιδιά, πράγμα που σημαίνει ότι 40.751 θα παραμείνουν εκτός παιδικών σταθμών παρά το γεγονός ότι οι οικογένειές τους πληρούσαν όλα τα κριτήρια.

Ευτυχώς, δηλαδή, που οι περισσότερες από τις μαμάδες των άτυχων αυτών παιδιών είναι άνεργες, οπότε και θα μπορούν χωρίς πρόβλημα, αφού δεν εργάζονται, να αφοσιωθούν στην ανατροφή των παιδιών τους. Έτσι όπως παλιά, στη δεκαετία του ’60 οπότε και η πλειοψηφία των γυναικών δεν εργάζονταν.

Δυστυχώς, κύριοι της κυβέρνησης, το λιγότερο που θα περίμενε κανείς από μια τύποις αριστερή κυβέρνηση θα ήταν να εξασφαλίζει ισότιμη παιδεία και πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους τους πολίτες. Αποτύχατε οικτρά για άλλη μια φορά, ακόμη και στα πιο στοιχειώδη.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ