Βόζεμπεργκ: Ωμή παρέμβαση Ντάισελμπλουμ για τις εκλογές στην Ελλάδα

Βόζεμπεργκ: Ωμή παρέμβαση Ντάισελμπλουμ για τις εκλογές στην Ελλάδα

«Βλέπουμε μία ωμή παρέμβαση του κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος, ούτε λίγο- ούτε πολύ, μας υποδεικνύει πότε πρέπει να διεξαγάγουμε εκλογές», δήλωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, σχολιάζοντας όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο επικεφαλής του Eurogroup, περί ανάγκης να στηριχθεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και να μην υπάρξουν εκλογές πριν από το τέλος της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, το 2019.

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Φαντάζεστε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτό συνέβαινε επί κυβέρνησης ΝΔ

«Φαντάζεστε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτό συνέβαινε επί κυβέρνησης ΝΔ, ή αν ο κ. Ντάισελμπλουμ έλεγε “κάντε εκλογές τώρα”, ποια θα ήταν η αντίδρασή τους για τον τρόπο, που παρεμβαίνει στο να υποδεικνύει σε ένα κράτος-μέλος πότε θα διεξαγάγει εκλογές;» διερωτήθηκε η κ. Βόζεμπεργκ κατά τη διάρκεια τοποθέτησής της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», εκφράζοντας την άποψη: «Η κυβέρνησή μας βολεύει τους δανειστές και τους Ευρωπαίους, γιατί δεν έφερε αντίρρηση σε τίποτα».

Η ευρωβουλευτής επισήμανε ότι με το πρόγραμμα που ακολουθείται από την κυβέρνηση δεν είναι ορατή μία ουσιαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, εξηγώντας ότι «γι αυτό η ΝΔ ζητεί εκλογές, δεν ζητεί, διότι μας λείπει η εξουσία ή την έχουμε στερηθεί, αλλά πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα που προτείνουμε εμείς, μέσα από την τήρηση των στόχων, όμως με μία άλλη εφαρμογή πολιτικής, μπορεί να φέρει αυτό το οποίο δεν μπορεί να καταφέρει αυτή η κυβέρνηση».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ισπανία η κ. Βόζεμπεργκ εξέφρασε την άποψη ότι «το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό και δεν είναι κάτι που κανείς δεν ανέμενε»

«Ξέρουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι οι Καταλανοί ζητούν την ανεξαρτητοποίησή τους. Από την άλλη πλευρά, από τις επίσημες μετρήσεις που έχουμε, βλέπουμε ότι μόνο το ήμισυ των Καταλανών και παρακάτω συμμετείχε σε αυτό το δημοψήφισμα -είναι περίπου ο ίδιος αριθμός όσων συμμετείχαν στην ίδια διαδικασία το 2014- που σημαίνει ότι υπάρχει ένας εν δυνάμει διχασμός της καταλανικής κοινωνίας, αλλά και στην Ισπανία ευρύτερα […] Το βαθειά πολιτικό θέμα είναι ότι διεξήχθη ένα δημοψήφισμα, το οποίο στερείται νομιμότητας, διότι είχε απαγορευθεί και διότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Από την άλλη όμως δεν μπορεί να παραγνωρίσουμε και μία έκφραση του καταλανικού λαού, στον βαθμό που καταγράφηκε και αποτυπώθηκε, και θέλει την ανεξαρτητοποίηση».

Η ευρωβουλευτής εκτίμησε πως θα υπάρξει αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα, σημειώνοντας, ωστόσο, πως «οποιαδήποτε θέση θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως παρέμβαση στο κράτος-μέλος, δεν μπορεί να είναι αποδεκτή».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ