«Έξωση» των ντίζελ οχημάτων από τις πόλεις ετοιμάζει η Ευρώπη

Απόσυρση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων ετοιμάζει η Βρετανία-Πρόστιμα και περιορισμοί στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες

Mercedes: Αναβάθμιση λογισμικού για 3 εκατ. ντίζελ οχημάτων στην Ευρώπη

Την εκδίωξη των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων από τους δρόμους της φαίνεται πως προετοιμάζει η Ευρώπη. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Reuters, πρώτη η Βρετανία ανοίγει το «χορό» της εξόδου από τα μεγάλα αστικά κέντρα για τα ντίζελ οχήματα. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι παρουσιάζεται να ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας να βρουν τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει απόσυρση των ντίζελ αυτοκινήτων.

Επιδότηση για την απόσυρση των ντίζελ ετοιμάζει η Βρετανία

Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την πολιτική που θα ακολουθηθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα, με στόχο να μειωθεί η μεγάλη εκπομπή οξειδίων του αζώτου και η επακόλουθη μόλυνση της ατμόσφαιρας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν πρόσφατα οι Financial Times, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τις προθέσεις της Βρετανίας, εξετάζεται να δοθεί επιδότηση αγοράς 2.000 λιρών σε όσους κατόχους το επιθυμούν, προκειμένου να αντικαταστήσουν το πετρελαιοκίνητο όχημά τους με κάποιο άλλο λιγότερο ρυπογόνο.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου έχει ήδη εξαγγείλει τον αποκλεισμό των diesel ταξί από την πόλη μέσα στο 2018, αλλά και την επιβολή έξτρα φόρων στα πετρελαιοκίνητα οχήματα γενικότερα.

Πρόστιμα και περιορισμούς ετοιμάζουν η Αθήνα και οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις

Μάλιστα σύμφωνα με το Reuters, μεγάλες πόλεις, όπως το Παρίσι, η Στουτγάρδη, η Αθήνα, οι Βρυξέλλες και η Μαδρίτη, προτείνουν απαγορεύσεις, πρόστιμα και περιορισμούς ιδιαίτερα για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ