ΟΑΕΔ: Υποχρέωση η μεταφορά πλεονασματικών διαθεσίμων στην ΤτΕ

επιδότησης θέσεων εργασίας

«O ΟΑΕΔ, όπως όλα τα ΝΠΔΔ και οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, υποχρεούται, βάσει του Α.Ν. 1611/50,να μεταφέρει τα πλεονασματικά διαθέσιμα κεφάλαιά του στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Αυτό σημειώνει η διοίκηση του ΟΑΕΔ, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, που αναφέρονται στη διαχείριση των πλεονασματικών διαθέσιμων κεφαλαίων του Οργανισμού.

Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι πλεονασματικά διαθέσιμα θεωρούνται τα ποσά που περισσεύουν, μετά την κάλυψη των υποχρεώσεων, λαμβανομένων υπόψιν και των προβλεπόμενων εσόδων.

Η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ:

«Με στόχο τη βέλτιστη απόδοση των κεφαλαίων του, ο ΟΑΕΔ μεταφέρει -περιοδικά ή σε τακτά χρονικά διαστήματα- τα πλεονασματικά ποσά σε λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρισης της ΤτΕ. Η ΤτΕ προσφέρει πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις από τις Εμπορικές Τράπεζες. Και τη δυνατότητα της άμεσης εκταμίευσης των ποσών στο ακέραιο, όταν ζητηθούν.

Το ύψος του επιτοκίου στον λογαριασμό της Ταμειακής Διαχείρισης στην ΤτΕ, για το Β’ εξάμηνο του 2016, ανήλθε στο 3,1487%. Αναμένεται να παραμείνει στα ίδια επίπεδα και το πρώτο εξάμηνο του 2017. Το επιτόκιο καταθέσεων στην Εθνική Τράπεζα, για το πρώτο εξάμηνο του 2017, ανέρχεται στο 1,15%».

Ο ΟΑΕΔ ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα ταμειακά διαθέσιμά του, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Γνώμονας η ασφαλή και βέλτιστη απόδοση τους. Δηλαδή, η διάθεσή τους  μαζί με τα υπόλοιπα έσοδά του, προς όφελος των ανέργων και του κοινωνικού συνόλου.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ