Αμετακίνητοι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας μέχρι να τους καταβληθούν δεδουλευμένα και δώρο Πάσχα

Σύγκρουση με τα ιδιωτικά συμφέροντα καβάλα σε κρατικά λεωφορεία

Συνεχίζουν και σήμερα, για πέμπτη ημέρα, την επίσχεση εργασίας οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, επιτείνοντας την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης.

Δημήτρης Τσερμενίδης: Δεν κάνουμε βήμα πίσω

Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης. «Δεν κάνουμε βήμα πίσω, μέχρι να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών, Μαρτίου και Απριλίου και το δώρο του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ», είπε και επανέλαβε, ότι καθημερινά οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα συνεδριάζουν και θα αποφασίζουν “για επόμενή τους κίνηση σε επίπεδο κινητοποιήσεων, με βάση και τις εξελίξεις”.

Χρήστος Στεφανίδης: ΟΑΣΘ θα καταβάλει τα δεδουλευμένα Μαρτίου και θα εξοφλήσει και το δώρο Πάσχα

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης δήλωσε χθες στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «καταθέσαμε νωρίς το πρωί ως ενέχυρο στην Εθνική τράπεζα της Ελλάδας την απόφαση της Διαιτησίας, με βάση την οποία το ελληνικό δημόσιο για την εκκαθάριση του 2014 οφείλει να μας καταβάλει το ποσό των 4,6 εκατ. ευρώ, και περιμένουμε το πράσινο φως για να λάβουμε το δάνειο που ζητήσαμε ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ». Όπως ανέφερε, με το που εγκριθεί το δάνειο, ο ΟΑΣΘ θα καταβάλει τα δεδουλευμένα Μαρτίου στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ και θα τους εξοφλήσει και το δώρο του Πάσχα.

Νέα τοποθέτηση του προέδρου της ΠΕΔ/ΚΜ για τον ΟΑΣΘ

«Να γίνει ένας δημόσιος φορέας που θα έχει την ευθύνη μελέτης και σχεδιασμού των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης και αφού δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και μπουν οι όροι, τότε να γίνειδημόσιος διαγωνισμός προκειμένου να αναδειχθεί ο πάροχος των οδικών συγκοινωνιών, ιδιωτικός ή δημόσιος, ένας ή και περισσότερο», πρότεινε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Η πιο υπομονετική πόλη της Ελλάδος!

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ