Σαλονικιέ μην παίρνεις λεωφορείο, περπάτα …μαζί σου σπάμε πλάκα!

Λαέ μην παίρνεις λεωφορείο, περπάτα ...μαζί σου σπάμε πλάκα!

Για από κοινού προσπάθεια «με τους Θεσσαλονικείς, τους φορείς της πόλης, την τοπική αυτοδιοίκηση», για οικοδόμηση, «μετά από δεκαετίες, δημόσιων, κοινωνικών, αστικών συγκοινωνιών στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία της υψηλής και εγγυημένης κερδοφορίας κάποιου» μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κατά την ανακοίνωση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Στο «τιμόνι» του ΟΑΣΘ ο Στέλιος Παππάς

Και ως διά μαγείας το όνομα αυτού που αναλαμβάνει το «τιμόνι» του ΟΑΣΘ είναι “Στέλιος Παππάς”. Ο αξιότιμος πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, που ως γνωστόν αποτελεί το alter ego του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η Νέα Δημοκρατία, ασφαλώς με σκωπτική διάθεση και με αφετηρία την πρόσφατη επικαιρότητα περί αριστείας και κληρώσεων για τη σημαία στα δημοτικά σχολεία, έσπευσε να σχολιάσει σχετικά:

«Ο πατέρας του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης. Και σε ανώτερα!».

Υπουργείο Μεταφορών: Ο Στέλιος Παππάς είναι οικονομολόγος με μακρά εμπειρία!

Το υπουργείο Μεταφορών με ανακοίνωσή του κατέθεσε στην ελληνική κοινή γνώμη το βιογραφικό του νέου επικεφαλής του ΟΑΣΘ, Στέλιου Παππά, που εκτός από μπαμπάς του κ. Νίκου Παππά «είναι οικονομολόγος με μακρά εμπειρία, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με συνεχείς αγώνες για την κοινωνία και τη Δημοκρατία στον τόπο, και σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα μετόχους και επικεφαλής του μορφώματος του ΟΑΣΘ , θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή».

«Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία της ΝΔ για τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν»

«Οι χυδαίες επιθέσεις της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της δεν θα ακυρώσουν σε καμία περίπτωση την απόφαση της κυβέρνησης, να καθαρίσει τη δυσωδία δεκαετιών ώστε να μάθει ο Ελληνικός λαός τι πλήρωνε και σε ποιους επί ολόκληρα χρόνια για να συντηρούνται οι κομματικοί στρατοί της ΝΔ και των εκλεκτών της. Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία της ΝΔ για τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν και τότε θα έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση τους», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση στο Δημόσιο θα εφαρμοστεί. Η κοινωνία τη θέλει και κανείς δεν έχει να φοβηθεί από αυτό

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, επιτίθεται στην κυβέρνηση για την εκ νέου αποτυχία της αξιολόγησης στο ελληνικό δημόσιο, υπενθυμίζοντάς μας την παλαιότερη προσπάθειά του ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για αξιοκρατία, μέσω της αξιολόγησης στο Δημόσιο.

«Ο εξορθολογισμός και η αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης πολεμήθηκε, λοιδορήθηκε, συκοφαντήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης. «Οι δυνάμεις της αδράνειας, αυτοί που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στο Κράτος, βρήκαν στους σημερινούς κυβερνώντες τον πιο αδίστακτο συμπαραστάτη. Η σημερινή μαζική άρνηση εφαρμογής της αξιολόγησης είναι προϊόν του απόλυτου λαϊκισμού με τον οποίο πολιτεύθηκε, χωρίς ευθύνη και χωρίς ντροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014», τονίζει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και από τη θέση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεσμεύεται ότι «η αξιολόγηση στο Δημόσιο θα εφαρμοστεί. Η κοινωνία τη θέλει και κανείς δεν έχει να φοβηθεί από αυτό».

Η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα

Πως αντιδρά σ’ όλα αυτά ο πρωθυπουργός; Μετά, την πρόσφατη αμισθί τοποθέτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Βασιλικής Θάνου, ως επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του γραφείου το πρωθυπουργού, έχουμε την επίσης αμισθί τοποθέτηση του κ. Παππά στον ΟΑΣΘ.

Όπότε, τρία πράγματα συμβαίνουν στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα:

 • 1ον Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να μειώσει με κάθε τρόπο τις δημόσιες δαπάνες.
 • 2ον Ο πρωθυπουργός έχει βαθύτατη πίστη, όπως εξάλλου και η πλειοψηφία των Ελλήνων, στο κληρονομικό χάρισμα και μ΄αυτόν το γνώμονα επιλέγει τα στελέχη του σε καίριες θέσεις.
 • Ή 3ον, απλά, μας κάνει πλάκα!

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ