Ρύθμιση για 80.000 δανειολήπτες ΟΕΚ ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ρύθμιση για 80.000 δανειολήπτες ΟΕΚ ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ευνοϊκή ρύθμιση για τους δανειολήπτες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) ετοιμάζει η κυβέρνηση. Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στα εγκαίνια του νέου γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ), σε χώρους του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στην έδρα του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, Σολωμού 60 και Πατησίων.

Δημήτρης Παπαδημητρίου: Θα δούμε τι θα κάνει η αντιπολίτευση όταν περίπου 400.000 επιχειρήσεις θα πάρουν ανάσα από οφειλέςOrgan

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ανέφερε ότι ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ο νόμος για την εξωδικαστική ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων “και θα δούμε τι θα κάνει η αντιπολίτευση όταν περίπου 400.000 επιχειρήσεις θα πάρουν ανάσα από οφειλές. Αυτό είναι μια προσφορά της κυβέρνησης και είναι μοχλός για την ανάπτυξη της οικονομίας”.

Καραμεσίνη: Ρύθμιση για 80.000 δάνεια του ΟΕΚ

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη ανέφερε ότι το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει ρύθμιση για 80.000 δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αλλά και για τα δάνεια που έχουν επιδότηση μέσω του οργανισμού, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ. Γίνεται επεξεργασία και προκύπτει ότι θα εισπράξει το δημόσιο περίπου 956 εκατ. ευρώ και αυτό θα δώσει νέα ώθηση στον ΟΑΕΔ να έχει πόρους για να ασκήσει το κράτος στεγαστική πολιτική.

Κουρμούσης: Ακόμη 10 κέντρα εξυπηρέτησης δανειοληπτών σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ανέφερε ότι σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ θα δημιουργηθούν το προσεχές διάστημα ακόμη 10 κέντρα εξυπηρέτησης δανειοληπτών και για την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των δανειοληπτών, ο ΟΑΕΔ και η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) υπέγραψαν σήμερα πρωτόκολλο συνεργασίας. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο ΟΑΕΔ θα μεριμνήσει για τη φιλοξενία ΓΕΥΔ εντός υποδομών του και η ΕΓΔΙΧ θα τα στελεχώσει με εξειδικευμένους υπαλλήλους.

Στη συνέχεια εγκαινιάστηκε το αντίστοιχο Γραφείο του Πειραιά (Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης, Μαυρομιχάλη και Μεσολογγίου 4).

Υπενθυμίζεται ότι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, υλοποιώντας τη δέσμευση στο Παράλληλο Πρόγραμμα για δημιουργία ευρύτατου πλαισίου υποστήριξης δανειοληπτών, ενέκρινε σχέδιο ανάπτυξης δικτύου 120 ΓΕΥΔ σε όλη την Ελλάδα. Εντός των επόμενων εβδομάδων θα εγκαινιαστούν Γραφεία στις πρωτεύουσες όλων των Περιφερειών και θα ακολουθήσουν, εντός του καλοκαιριού, τα Γραφεία στην υπόλοιπη χώρα.

Διαβάστε επίσης-Παπαδημητρίου: Περίπου 30 Κυριακές ανοιχτά τα καταστήματα σε τουριστικές περιοχές

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ