Οι ελληνικές επιχειρήσεις χάνουν ετησίως 500 εκ. € για την παραγωγικότητα των εργαζομένων

Το κύριο πρόβλημα των χαμένων παραγωγικών ωρών έγκειται κυρίως σε θέματα υποδομών πληροφορικής που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες

epixeirhseis

Οι ελληνικές επιχειρήσεις χάνουν ετησίως περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, όσον αφορά την παραγωγικότητα των εργαζομένων, σύμφωνα με έρευνα της Epson, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 14 χώρες της Ευρώπης με τη συμμετοχή 2.300 εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και 100 Έλληνες. Κύριοι άξονες της έρευνας ήταν η παραγωγικότητα, το περιβάλλον και η οικονομία, θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, το κύριο πρόβλημα των χαμένων παραγωγικών ωρών έγκειται κυρίως σε θέματα υποδομών πληροφορικής που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες, με τουλάχιστον τα μισά να αφορούν σε εκτυπωτές. Ωστόσο, σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, οι εκτυπωτές φαίνεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγικότητα εργασιών γραφείου.
Επιπλέον, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων όσον αφορά στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες των εταιρειών, παρά το γεγονός ότι έχουν μεγάλη απήχηση στους υπαλλήλους, εντούτοις δεν υποστηρίζονται ένθερμα από τις ίδιες τις εταιρείες, αφού μεγάλο μέρος αυτών προχωρά σε τέτοιου είδους δράσεις εφ’ όσον όμως δεν επιφέρουν επιπλέον κόστος.

Επίσης, η πλειονότητα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι προσπάθειες των επιχειρήσεων που αφορούν στο περιβάλλον επικεντρώνονται κυρίως στις γρήγορες λύσεις όπως η ανακύκλωση και ο οικονομικός φωτισμός.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η Epson, η χρήση inkjet εκτυπωτών συμβάλει σημαντικά στη μείωση του κόστους της εκτύπωσης κατά περίπου 50% σε σύγκριση με τους εκτυπωτές laser, στη μείωση των αποβλήτων καθώς και στο συνολικό αποτύπωμα άνθρακα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ