Οι μεσήλικες που λύνουν τακτικά σταυρόλεξα και σουντόκου έχουν «κοφτερό» μυαλό

Οι μεσήλικες που λύνουν τακτικά σταυρόλεξα και προβλήματα με αριθμούς, εμφανίζουν οξύτερη σκέψη στην τρίτη ηλικία
Φωτογραφία από pixabay

Οι μεσήλικες που λύνουν τακτικά σταυρόλεξα και προβλήματα με αριθμούς, εμφανίζουν οξύτερη σκέψη στην τρίτη ηλικία, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.

Άνθρωποι λοιπόν άνω των 50 ετών, οι οποίοι ασχολούνται με παιχνίδια αριθμών και λέξεων (π.χ. σταυρόλεξα και σουντόκου), τόσο πιο υψηλές επιδόσεις εμφανίζουν στις μετρήσεις των νοητικών τους λειτουργιών όπως η μνήμη, η προσοχή και η λογική σκέψη,  όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας δρ Αν Κόρμπετ από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Έξετερ.

Σημειώνεται ότι η βρετανική έρευνα που παρουσιάστηκε αρχικά στο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για το Αλτσχάιμερ 2018 και στη συνέχεια δημοσιεύτηκε με πρόσθετα στοιχεία στο διεθνές περιοδικό γηριατρικής ψυχιατρικής «International Journal of Geriatric Psychiatry», βασίζεται στη μεγαλύτερη σε εύρος διαδικτυακή έρευνα που έχει γίνει έως σήμερα σχετικά με την επίδραση των παιχνιδιών σκέψης.

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 22.000 υγιείς συμμετέχοντες ηλικίας 50 έως 96 ετών, οι οποίοι ερωτήθηκαν από τους ερευνητές πόσο συχνά ασχολούνταν με παιχνίδια σκέψης, ενώ  σε δεύτερο χρόνο υποβλήθηκαν σε μια σειρά τεστ γνωστικών λειτουργιών.

Όσοι από αυτούς ασχολούνταν σε τακτική βάση με τέτοια παιγνίδια  φάνηκαν να έχουν καλύτερες επιδόσεις (προσοχή, λογική σκέψη, μνήμη) και να έχουν γνωστικές ικανότητες ανθρώπου κατά μέσο όρο οκτώ ετών νεότερου.

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ