Υψηλός ο κίνδυνος καρδιαγγειακών και για τους περιστασιακούς καπνιστές

Μελέτη δείχνει ότι οι καπνιστές και οι περιστασιακοί καπνιστές αντιμετωπίζουν τον ίδιο κίνδυνο εμφάνισης αυξημένης αρτηριακής πίεσης και χοληστερίνης.

smoking1

Έρευνα σχετικά με τις καπνιστικές συνήθειες 48.000 ενήλικων πραγματοποιήθηκε από το τμήμα της Νοσηλευτικής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό “American Journal of Health Promotion”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 10% μόνο κάπνιζαν περιστασιακά. Τα στοιχεία που μελέτησαν από τους συμμετέχοντες βασίζονταν στα επίπεδα χοληστερίνης και υπέρτασης που αποτελούν παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.

Εκτιμήθηκε ότι το ποσοστό κινδύνου είναι ο ίδιος για τους καπνιστές και τους περιστασιακούς καπνιστές για την εμφάνιση αυξημένης αρτηριακής πίεσης και αυξημένης χοληστερίνης.

«Αυτά τα ευρήματα παρέχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το κάπνισμα, ανεξάρτητα από τη συχνότητά του, είναι ένας ακόμη ισχυρότερος δείκτης καρδιαγγειακού κινδύνου από ό,τι θεωρείτο έως τώρα. Ακόμη και το κοινωνικό κάνπισμα είναι σημαντικός κίνδυνος για την καρδιαγγειακή υγεία. Καμία ποσότητα καπνίσματος δεν είναι ασφαλής» σημείωσε η επικεφαλής της έρευνας Κέιτ Γκόλικ.

Το περιστασιακό κάπνισμα βρέθηκε να είναι συχνότερο μεταξύ των ατόμων κάτω των 40 ετών και μεταξύ των ανδρών παρά των γυναικών.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ