«Οικονομική επιστήμη βουντού τα σενάρια ανάπτυξης για την Ελλάδα»

Γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών: «Να δοθεί λύση που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ορθοποδήσει»

Γκάμπριελ: Ο Σόιμπλε ήθελε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έως τα τέλη του 2016

Στην επιβεβαίωση της διάστασης απόψεων μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με διπλωματικό μεν, αλλά σαφή τρόπο, προχώρησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ.

«Να δοθεί λύση που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ορθοποδήσει»

Ο Σέφερ ανέφερε ότι γνωρίζει τόσο τις αποφάσεις του Eurogroup όσο και εκείνες της γερμανικής Βουλής που αφορούν το ελληνικό χρέος. Στόχος της πρόσφατης παρέμβασής του, «που μάλλον συμμερίζεται όλη κυβέρνηση», είναι να δοθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα να «ορθοποδήσει», η δυνατότητα να επιστρέψει τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα στις χρηματαγορές, η δυνατότητα ώστε «αυτό το απίστευτα σκληρό πρόγραμμα» να αναδείξει μια προοπτική για τον ελληνικό λαό.

«Οικονομική επιστήμη βουντού τα σενάρια οικονομικής ανάπτυξης για την Ελλάδα»

Ο Μάρτιν Σέφερ άσκησε κριτική στα διάφορα σενάρια οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας για τα επόμενα 40 χρόνια από τους θεσμούς και το ΔΝΤ, καθώς και στους υπολογισμούς για πιθανά πρωτογενή πλεονάσματα. Όπως χαρακτηριστικά είπε πρόκειται για «οικονομική επιστήμη βουντού». Το ζητούμενο τώρα είναι μια απόφαση που θα συνάδει μεν με τις αποφάσεις του Eurogroup και της γερμανικής Βουλής, ταυτόχρονα, όμως, θα ανοίγει προοπτικές για τους Έλληνες.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ