Τη μη αφαίρεση βαθμών από τον Ολυμπιακό αποφάσισε η ΕΠΟ

Δε θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ της Super League διαμηνύουν στον ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός

Τη μη επιβολή της ποινής αφαίρεσης βαθμών στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια μετά τη λήξη της αναμέτρησης του Κυπέλλου Ελλάδος, Ολυμπιακός-ΑΕΚ, αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Κατά συνέπεια οι «ερυθρόλευκοι» δεν κινδυνεύουν να χάσουν τον τίτλο της Super League.

Ειδικότερα, στον Ολυμπιακό επιβλήθηκαν ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στο σύνολο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η απόφαση είναι σε πρώτο βαθμό, καθώς ο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν το δικαίωμα έφεσης. Μάλιστα, η υπόθεση μπορεί να φτάσει και σε τρίτο βαθμό, δηλαδή το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Η πλήρης ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

Αριθμός απόφασης 110/2017

Δίκασε την υπόθεση κατά του Θεμιστοκλή Βαλσάμη, παρατηρητή του διεξαχθέντος στις 13.4.2017 αγώνος μεταξύ των ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της 5ης φάσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων.

Κήρυξε τον εγκαλούμενο, Θεμιστοκλή Βαλσάμη, πειθαρχικά ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη.

Επέβαλε στον εγκαλούμενο την πειθαρχική ποινή της διαγραφής από τον οικείο πίνακα Παρατηρητών.

Αριθμός απόφασης 111 /2017

Συνεκδίκασε αντιμωλία των διαδίκων τις υποθέσεις:

α) Επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 11357/19-4-2017 κλήσης (Π.Ε.) προς απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

β) Επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 11417/19-4-2017 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός (δίωξη αναπληρωτή υπευθύνου άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων).

γ) Επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 11452/20-4-2017 πρόσθετης παρέμβασης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Δέχθηκε την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κήρυξε πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις αναφερόμενες στο σκεπτικό πράξεις.

Επέβαλε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός τις εξής ποινές:

α) Για την πράξη των εκτεταμένων επεισοδίων (άρθρο 14 παρ. 1, 2, άρθρο 15 παρ. 6 περ. α’, β’, γ’ Πειθαρχικού Κώδικα) χρηματική ποινή ύψους εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές,

β) Για την πράξη της βίας σε βάρος του διαιτητή του αγώνα (άρθρο 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού Κώδικα) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (άρθρο 29 παρ. 4 περ. α’).

γ) Για την πράξη της παράνομης εισόδου οπαδών της εγκαλουμένης στο χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών (άρθρο 12 παρ. 5 Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Ομάδων σε συνδυασμό με άρθρα 1 και 26 Πειθαρχικού Κώδικα) χρηματική ποινή ύψους πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.

δ) Για την πράξη της βίας σε βάρος του βοηθού παρατηρητή του αγώνα (άρθρο 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού Κώδικα) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, ε) για την πράξη της αφής πυρσών, κροτίδων και καπνογόνων στις κερκίδες πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα (άρθρα 14 παρ. 1, άρθρο 15 παρ. 2 περ. α’ Πειθαρχικού Κώδικα) χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Συγχώνευσε α) τις ως άνω χρηματικές ποινές, επιβάλλοντας συνολική χρηματική ποινή ύψους εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ, β) τις ως άνω ποινές διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, επιβάλλοντας συνολική ποινή διεξαγωγής τεσσάρων (4) αγώνων χωρίς θεατές.

Στην αντεπίθεση περνούν στον ΠΑΟΚ

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ΕΠΟ για τη μη αφαίρεση βαθμών από τον Ολυμπιακό, στον ΠΑΟΚ ετοιμάζονται να βγουν στην αντεπίθεση. Ο «δικέφαλος» θα προχωρήσει σε έφεση, διεκδικώντας μέχρι τέλους την αφαίρεση βαθμών από τους «ερυθρόλευκους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΠΑΟΚ σκοπεύουν να εμποδίσουν την έναρξη των πλέι οφ. «Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα πλέι οφ εάν δεν ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο», έλεγαν χαρακτηριστικά στην Τούμπα, λίγο πριν βγει η απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ