Υπουργείο Οικονομικών: Πολύ νωρίς για ανταλλαγή ομολόγων του PSI

Bloomberg: Σημαντικό βήμα εξόδου απ' το μνημόνιο η ανταλλαγή ομολόγων

Η κίνηση για την ανταλλαγή ομολόγων που είχε εκδόσει στο παρελθόν το Ελληνικό Δημόσιο με νέα ομόλογα βρίσκεται μεν στις προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομικών, αλλά όχι επί του παρόντος, όπως σχετικά τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές του υπουργείου.

Ανταλλαγή ομολόγων του PSI

Ειδικότερα, με αφορμή το δημοσίευμα του Reuters πως βρίσκεται υπό εξέταση η ανταλλαγή  20 ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που είχαν εκδοθεί το 2012 στο πλαισιο του PSI με 5 νέα ομόλογα, οι πηγές του υπουργείου τονίζουνθα γίνει η συγκεκριμένη κίνηση, προκειμένου να βελτιωθεί η καμπύλη ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και να ομαλοποιηθούν οι πληρωμές χρέους για τα επόμενα χρόνια, αλλά σε χρονικό ορίζοντα έως το τέλος του προγράμματος στήριξης.

Οπως εξηγούν οι ίδιες πηγές το Swap των ομολόγων είναι μία από τις προτάσεις που βρίσκεται στο τραπέζι εδώ και πολύ καιρό αλλά όπως επισημαίνουν πρόκειται για μία άσκηση η λύση της οποίας εξαρτάται από το διεθνές περιβάλλον και άλλους κρίσιμους παράγοντες. Τα ίδια στελέχη σημείωναν ότι πρόκειται για μία σύνθετη διαδικασία με πολλές παραμέτρους και άφηναν να εννοηθεί ότι η λήψη των σχετικών αποφάσεων δεν είναι ένα θέμα του παρόντος.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 στο πλαίσιο του PSI το ελληνικό δημόσιο είχε εκδόσει νέους τίτλους προς τους ιδιώτες που συμμετείχαν σ΄ αυτό ανταλλάσσοντας τους με τα ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους περίπου στο 50% της ονομαστικής αξίας τους. Αυτούς τους νέους τίτλους αφορούν οι προτάσεις για swap. Οταν θα ληφθούν οι αποφάσεις για την κίνηση αυτή τότε θα οριστικοποιηθεί ο τρόπος της ανταλλαγής , το αν θα γίνεται με 4,5 ή 6 νέες εκδόσεις , όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία της, σημειώνουν χαρακτηριστικά τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ