Ορκίστηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Ορκίστηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Ορκίστηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης και παραλαβής των υπουργείων.Πολλοί δε, από τους νέους υπουργούς συνοδεύονταν από συγγενείς τους.

Δείτε εδώ την ορκωμοσία.

Ακολούθως, οι υπουργοί και οι υφυπουργοί αναχώρησαν έτσι ώστε να μεταβούν στα υπουργεία που τους παραδόθηκαν για να γίνει η παραλαβή-παράδοση από τους προκατόχους τους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις κατά την άφιξη των υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα προχωρήσουν όλα τόσο γρήγορα που ούτε εσείς δεν θα το πιστεύετε. Δεν θα υπάρχει ούτε μία μέρα ξεκούρασης. Από σήμερα ξεκινά η σκληρή δουλειά».

Η Κυβέρνηση

Προσπερνώντας τις εσωκομματικές ή… γεωγραφικές ισορροπίες κι επιδιώκοντας να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να μη χαθεί ούτε μία μέρα δουλειάς, ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε ένα κράμα έμπειρων και δοκιμασμένων στελεχών και νέων προσώπων που δεν έχουν δοκιμαστεί στην πολιτική, αλλά θεωρούνται επιτυχημένοι καθένας στον κλάδο του.

Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης από τον Σταϊκούρα μετά το… «φιρμάνι» του Eurogroup

Είναι μάλιστα ενδεικτικό πως 21 από τα συνολικά 51 μέλη του υπουργικού συμβουλίου είναι εξωκοινοβουλευτικοί, με την αναλογία ν’ ανέρχεται έτσι για πρώτη φορά στο 40%. Από την άλλη πλευρά, ο αριθμός των 51 μελών του υπουργικού συμβουλίου μπορεί να μην ενθουσιάζει πολλούς στο άκουσμά του, ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η αποτελεσματικότητα του σχήματος, ενώ το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάζει ούτως ή άλλως στο Μαξίμου και μάλιστα σε στενό κύκλο, με την παρουσία μονάχα των υπουργών.

Εξαιρετικά σημαντικό κι ενδεικτικό των προθέσεων του πρωθυπουργού, εξάλλου, είναι το γεγονός ότι όλοι οι υφυπουργοί έχουν προκαθορισμένες αρμοδιότητες σε κάθε υπουργείο και όχι απλώς τον τίτλο του υφυπουργού, γνωρίζοντας από την πρώτη μέρα ποιο είναι το έργο τους, για το οποίο θ’ αναφέρονται απευθείας στο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, θ’ αναφέρονται στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσο, ο οποίος θ’ αναλάβει χρέη «προσωπάρχη» της κυβέρνησης, όπως είχε έγκαιρα παρουσιάσει το newsit.gr, σύμφωνα με το πρότυπο της γερμανικής Καγκελαρίας.

 

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ