ΠΑΜΑΚ: Θερινό Σχολείο για τα «Νομικά ζητήματα πληροφορικής»

Επιμόρφωση στα προσωπικά δεδομένα, τα πνευματικά δικαιώματα, το ηλεκτρονικό έγκλημα και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

ΠΑΜΑΚ: Θερινό Σχολείο για τα «Νομικά ζητήματα πληροφορικής»

Τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν από τη χρήση των νέων τεχνολογιών και του Διαδικτύου, όπως η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, η διασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων, οι νομικές δικλείδες ασφαλείας στο ηλεκτρονικό έγκλημα και οι επιπτώσεις από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, πρόκειται να απασχολήσουν το Θερινό Σχολείο για τα “Νομικά ζητήματα πληροφορικής“, που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το Σχολείο θα διαρκέσει πέντε ημέρες (26-30 Ιουνίου), με τη μορφή σεμιναρίου συνολικά 30 ωρών και απευθύνεται σε επαγγελματίες και επιστήμονες με σχετικό αντικείμενο όπως είναι οι δικηγόροι, οι πληροφορικοί, οι σύμβουλοι επιχειρήσεων, οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού κλάδου κι εταιριών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και τα στελέχη φορέων δημόσιας διοίκησης και υγείας.

Ευγενία Αλεξανδροπούλου: Πρόδρομος για περαιτέρω επιμόρφωση, ενδεχομένως σε μεταπτυχιακό επίπεδο

«Είναι ένας πρόδρομος για περαιτέρω επιμόρφωση, ενδεχομένως σε μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς προσφέρει βασική κατάρτιση ή μια πρώτη επαφή σε βασικούς τομείς που έχουν σχέση με νομικά ζητήματα σχετικά με την χρήση των νέων τεχνολογιών» εξήγησε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ η καθηγήτρια του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ και υπεύθυνη του προγράμματος, Ευγενία Αλεξανδροπούλου.

Το Θερινό Σχολείο λειτούργησε για πρώτη φορά πέρυσι, με συμμετοχή κυρίως επαγγελματιών δικηγόρων από όλη την Ελλάδα. Σε αυτό διδάσκουν εξειδικευμένοι επιστήμονες, καθηγητές, διδάκτορες και υποψήφιοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μέλη της ερευνητικής ομάδας Δικαίου Πληροφορικής, που έχει συσταθεί στο ακαδημαϊκό ίδρυμα, ενώ με την ολοκλήρωσή του παρέχεται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το κόστος ανέρχεται στα 220 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. itlaw. uom.gr

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ