Πανελλαδικές: Καλή προετοιμασία ήθελαν τα θέματα σήμερα

Με εξέταση σε μαθήματα ειδικότητας συνεχίζονται αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ

Πανελλαδικές: Καλή προετοιμασία ήθελαν τα θέματα σήμερα

Με την εξέταση στα μαθήματα ειδικοτήτων συνεχίζονται αύριο Τρίτη 13/6 οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων ΕΠΑΛ. Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στα μαθήματα: Ψηφιακά Συστήματα, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Μεταφορά Φορτίων και Οικοδομική.

Καλή προετοιμασία ήθελαν τα θέματα της Ιστορίας σήμερα

Σήμερα τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ήταν για καλά προετοιμασμένους. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, τα θέματα στην Ιστορία, όπου εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, απαιτούσαν συνδυαστική σκέψη και συνθετική ικανότητα, ειδικά στο θέμα Δ1.

Διαβαθμισμένης δυσκολίας τα θέματα στη Φυσική

Στη Φυσική, που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, σε αντίθεση με πέρυσι, και απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΕΦ, τα θέματα Δ3 και Δ4 απευθύνονταν σε μαθητές που είχαν κατανοήσει πλήρως την ύλη και είχαν εμβαθύνει σε αυτήν.

Για πολύ καλά προετοιμασμένους τα θέματα στην Ανάπτυξη εφαρμογών

Τέλος, τα θέματα στο μάθημα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, ήταν επίσης για πολύ καλά προετοιμασμένους, ωστόσο, ένας μέτριας δυναμικότητας μαθητής «μπορούσε να προσεγγίσει το 10-12».

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τους υποψηφίους ΓΕΛ

Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων έχει, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, τα μαθήματα προσανατολισμού: Λατινικά (ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών), Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ομάδα προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ