Η Δικαιοσύνη σε άμυνα μετά την παρέμβαση Καμμένου για το Noor 1

Στην Ολομέλεια η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για Καμμένο και Noor 1

Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή με αφορμή δημοσίευμα για παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σε ποινική υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος, κατέθεσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πάνος Παναγιωτόπουλος: Επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας η επικοινωνία του με ισοβίτη

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι η παρέμβαση «επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας σε χθεσινή του ανακοίνωση» και ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης εάν «είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας» και «εάν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης από τέτοιου είδους απαράδεκτες παρεμβάσεις αναρμόδιων υπουργών».

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου: Αντιθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από τον κ. Πάνο Καμμένο

«Αντιθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από τον κ. Πάνο Καμμένο» καταγγέλλει και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή.

Πάνος Καμμένος: Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο υπουργό

«Ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του «Noor 1». Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο υπουργό» τονίζει ο υπουργός εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ που ζητούσε εξηγήσεις για δημοσίευμα στο Καρφί.

Ο κ. Καμμένος επισημαίνει επίσης, πως «πέρασαν 24 ώρες από την έρευνα στις επιχειρήσεις του σπόνσορα της Νέας Δημοκρατίας, και ομοτράπεζου του Κυριάκου Μητσοτάκη, για στοιχεία που αφορούν εμπορία ναρκωτικών και διακίνηση μαύρου χρήματος και η σιωπή τους ήταν όντως εκκωφαντική, έως το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καρφί», το οποίο, αφού απορρίφθηκε από δύο εφημερίδες έναντι αντιτίμου, δημοσιεύτηκε στον καταδικασμένο για συκοφαντική δυσφήμιση όμιλο σε περισσότερα από έξι χρόνια φυλάκιση».

«Θα δούμε ποιος θα πάει πρώτος μέσα…», καταλήγει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Η ουσία του θέματος, ωστόσο, κύριε Καμμένε δεν είναι αυτό καθ’ αυτό το περιεχόμενο της συνομιλίας με τον ισοβίτη κρατούμενο για την υπόθεση του «Noor 1», αλλά το ίδιο το γεγονός της συνομιλίας, που συνιστά παρέμβαση στην άσκηση του ανεξαρτήτου έργου της δικαιοσύνης.

Το κατά πόσο υπήρξε παρέμβαση θα το κρίνει η ίδια η δικαιοσύνη, αλλά εσείς ως υπουργός οφείλεται εκτός από το να είστε έντιμος, να φαίνεστε και έντιμος. Τέτοιου είδους παρεμβάσεις, δεδομένης και της εμπλοκής τεράστιων αλληλοσυγκρουόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων πίσω από τη ναρκοϋπόθεση του «Noor 1», δημιουργούν, αν μη τι άλλο, σκιές για τα ελατήρια των ενέργειών σας, δυναμιτίζοντας και εκθέτοντας σε αναξιοπιστία την όποια προσπάθεια της ελληνικής δικαιοσύνης και των εντεταλμένων λειτουργών της για την ανεξάρτητη και ισόνομη για όλους λειτουργία της.

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ