Παπαδημούλης: Άμεσα μέτρα στήριξης για τη μικρομεσαία επιχείρηση

Δημήτρης Παπαδημούλης

Με ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης, ζητάει να πληροφορηθεί τα σχέδια της Κομισιόν για άμεση στήριξη στη μικρομεσαία επιχείρηση.

Δ. Παπαδημούλης: Το 71% του εργατικού δυναμικού στις ΜμΕ

Η οικονομική κρίση ιδιαίτερα στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχει κοστίσει την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Στα χρόνια της ύφεσης, οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις απασχολούν το 71% του εργατικού δυναμικού. Ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο από το μόλις 37% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τονίζει ο κ. Παπαδημούλης.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι εκείνες που επηρεάζονται δυσανάλογα σε σχέση με το μέγεθος τους από την ύφεση. Αλλα και λόγω της εξάρτησής τους από τον τραπεζικό δανεισμό. Γι’ αυτό και προκύπτει η ανάγκη για περαιτέρω στήριξή τους με συγκεκριμένα μέτρα.

Με δεδομένη τη θετική κίνηση της συμφωνίας της ΕΤΕπ με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα με στόχο την ενίσχυση του δανεισμού των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Και επειδή η Κομισιόν είχε αναφέρει τον Ιανουάριο ότι με βάση τα προβλεπόμενα κονδύλια για την Ελλάδα, θα ενεργοποιηθούν 1 δισ. ευρώ σε επενδύσεις, ο κ. Παπαδημούλης καλεί την ΕΕ να δώσει τα στοιχεία για το ύψος των μέχρι στιγμής επενδύσεων.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ