Παπανάτσιου: Παραπάνω από εφικτός ο στόχος για ανάπτυξη 2%

«Δε θα σταματήσουν οι έλεγχοι, ξεκίνησαν και θα προχωρήσουν»

Παπανάτσιου: Παραπάνω από εφικτός ο στόχος για ανάπτυξη 2%

Την αισιοδοξία της πως ο στόχος για ρυθμό ανάπτυξης 2% μπορεί να επιτευχθεί, τόνισε σε δηλώσεις της η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Κατερίνα Παπανάτσιου: Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε αυτή τη στιγμή, όσον αφορά την ανάπτυξη δείχνουν ότι ο στόχος του 2% είναι παραπάνω από εφικτός

«Ήδη, τα πρώτα στοιχεία που έχουμε είναι ενθαρρυντικά, δηλαδή, πιστεύουμε ότι ο στόχος του 2% είναι ένας στόχος που θα μπορέσουμε να τον καλύψουμε» δήλωσε κατά την παρουσία της στο Διοικητήριο, όπου πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και επιμελητηρίων, η υφυπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε αυτή τη στιγμή, όσον αφορά την ανάπτυξη δείχνουν ότι ο στόχος του 2% είναι παραπάνω από εφικτός».

«Θέλουμε και πιστεύουμε, ότι μετά το τέλος της επιτροπείας και μέχρι τότε, θα έρθει η επόμενη μέρα στη χώρα μας»

Η κ. Παπανάτσιου τόνισε ότι στο κομμάτι της ανάπτυξης αφορούν και οι επισκέψεις των υπουργών πριν την έναρξη της 82ης ΔΕΘ, λέγοντας ότι οι επαφές που γίνονται με παραγωγικούς φορείς, αυτό σηματοδοτούν και είναι πολύ σημαντικές. «Θέλουμε και πιστεύουμε, ότι μετά το τέλος της επιτροπείας και μέχρι τότε, θα έρθει η επόμενη μέρα στη χώρα μας».

«Δε θα σταματήσουν οι έλεγχοι, ξεκίνησαν και θα προχωρήσουν»

Σε ότι αφορά το υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι εκτός από το κομμάτι που αφορά την φορολογία υπάρχει και το ζήτημα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου και σε αυτά αφορά η αυριανή επίσκεψη της σε τελωνεία, εφορίες και ελεγκτικές υπηρεσίες, οι οποίες συνδέονται «με τους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει και είναι σε μεγάλη ένταση».

«Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι που έχουν γίνει το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ μεγαλύτεροι σε αριθμό και σε αποτελέσματα από ότι ήταν τα προηγούμενα χρόνια» είπε η κ. Παπανάτσιου και πρόσθεσε:

«Δε θα σταματήσουν οι έλεγχοι, ξεκίνησαν και θα προχωρήσουν και συγχρόνως βρίσκουμε, προσπαθούμε να βρούμε και άλλα εργαλεία για να μειώσουμε το κομμάτι της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου».

«Με τις εισπράξεις του ΦΠΑ του καλοκαιριού και τα έσοδα από τον τουρισμό θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο»

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των δημοσίων εσόδων, η υφυπουργός απάντησε ότι τα έσοδα «πηγαίνουν καλά» και ότι δεν παρουσιάζονται προβλήματα, εκτιμώντας ότι με τις εισπράξεις του ΦΠΑ του καλοκαιριού και τα έσοδα από τον τουρισμό θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, όπως και από την συνέχιση των ελέγχων.

«Οι έλεγχοι που γίνανε μέσα στο καλοκαίρι και θα συνεχιστούν έχουν μειώσει σημαντικά τη φοροδιαφυγή και με αυτή τη λογική θα μπορούμε να έχουμε και τα αποτελέσματα που θέλουμε» είπε η κ. Παπανάτσιου.

Η υφυπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παπαδόπουλο, με τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Παπαργύρη, με τους εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ.κ. Αντωνάκη και Κούπκα και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων ν. Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Μανδρίνο, οι οποίοι της εξέφρασαν τα προβλήματα που απασχολούν τους κλάδους τους.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ