Παπανάτσιου: Θα πιαστούν οι στόχοι για τα φορολογικά έσοδα

Παπανάτσιου: Παραπάνω από εφικτός ο στόχος για ανάπτυξη 2%

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, αναφορικά με το γεγονός ότι το 28% των φορολογούμενων δεν κατέβαλαν την πρώτη δόση της φορολογίας εισοδήματος. Συγκεκριμένα, η υφυπουργός τόνισε πως το 2016 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 30%.

Κατερίνα Παπανάτσιου: Συνήθης πρακτική των φορολογουμένων προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση των 12 δόσεων

Ειδικότερα, η υφυπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι η παραπάνω πρόκειται για μια συνήθη πρακτική των φορολογούμενων, προκειμένου να κάνουν χρήση της ρύθμισης των 12 δόσεων. Εξάλλου, ακόμη κι αυτό το μικρό 2% μείωσης αποτελεί ένδειξη, όπως σημείωσε η κ. Παπανάτσιου, ότι οι στόχοι των φορολογικών εσόδων θα πιαστούν.

«H πλειοψηφία των επαγγελματικών δίνει αποδείξεις, γι’ αυτό και η αύξηση κατά 20% του τουριστικού κύματος αποτυπώνεται αντίστοιχα και στα έσοδα»

Στο ερώτημα για τη φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές, η αρμόδια υφυπουργός είπε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ότι η πλειοψηφία των επαγγελματικών δίνει αποδείξεις, γι’ αυτό και η αύξηση κατά 20% του τουριστικού κύματος αποτυπώνεται αντίστοιχα και στα έσοδα.

Όσον αφορά το λαθρεμπόριο καυσίμων, η Κ. Παπανάτσιου είπε ότι είναι πολύ καλή η κατάσταση, θαύματα όμως δεν μπορούσαν να γίνουν -διευκρίνισε- δεδομένου ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν βρήκε ούτε μία εφαρμοστική σε συνέχεια των νόμων που είχε ψηφίσει η ΝΔ.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ