Παππάς: Περισσότερο από βέβαιο ότι θα κλείσει η αξιολόγηση

Για κωλυσιεργία ΔΝΤ έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

«Να πάρει θέση η ΝΔ αν είναι με την κοινωνία ή τους καναλάρχες»

«Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα κλείσει η αξιολόγηση… Δεν έχουμε εντολή να μην κλείσουμε συμφωνία» δήλωσε  ο κ. Ν. Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης,  και κατηγόρησε το ΔΝΤ για κωλυσιεργία.

Μιλώντας απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», επιβεβαίωσε ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για απόψε τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς. Σε ερώτηση για το πολιτικό κόστος που θα έχει η συμφωνία, είπε ότι προσμετράται αλλά είναι μεγαλύτερο το κόστος από τη μη συμφωνία.

Παππάς: Τιτάνια η μάχη της κυβέρνησης

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει «τιτάνια μάχη να μετακινηθεί το όριο από τις απαράδεκτες απαιτήσεις του ΔΝΤ για άμεσα μέτρα 2% σε 0%. Καθώς επίσης ότι μαζί με τα μέτρα θα ληφθούν και αντίμετρα».» Για κάθε ευρώ μέτρα, θα ληφθούν ισοδύναμα αντίμετρα» σημείωσε. Ενώ ανέφερε ότι «στη Βουλή θα ψηφιστούν μαζί με τα μέτρα και τα αντίμετρα», όπως προβλέπεται και από τη συμφωνία.

Κωλυσιεργία ΔΝΤ

Υπογράμμισε πως η κωλυσιεργία και τα μέτρα λιτότητας που ζητούσε το ΔΝΤ υπονομεύουν την ανάπτυξη. Απέκρουσε τα περί ευθυνών και για την ελληνική κυβέρνηση. «το ΔΝΤ κατηγορείται ανοικτά και από ευρωπαίους ότι κωλυσιεργεί», τόνισε ο υπουργός. Χρησιμοποίησε, δε, και τη ρήση του πρωθυπουργού περί «μετακίνησης του γκολπόστ».

Αρραγής η κυβερνητική πλειοψηφία

Εκτίμησε εμφατικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση διαρροών βουλευτών της συμπολίτευσης στην ψηφοφορία. Απέκλεισε το ενδεχόμενο διαφωνιών καθώς η συμφωνία θα κινείται στο πλαίσιο της εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση. Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι αν υπάρξουν διαφωνίες θα πρέπει να παραδοθούν οι έδρες. «Όλοι έχουμε εκλεγεί με λίστα στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας», κατέληξε ο Νίκος Παππας.

Βολές κατά Στουρνάρα

Κατηγόρησε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Στουρνάρα ότι κινήθηκε εκτός του θεσμικού του ρόλου. Επίσης σημείωσε πως « αν επιλέγει να ταυτίζεται με το ΔΝΤ ή και να υπερασπίζεται το έργο του ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά θα παίρνει απαντήσεις».

Ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τη στάση της ΝΔ λέγοντας ότι έχει μεταβληθεί σε κατήγορο της Κομισιόν.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ