Σε μεγάλη έξαρση το παραεμπόριο στον Πειραιά

Σε μεγάλη έξαρση το παραεμπόριο στον Πειραιά

Η μεγάλη εξάπλωση στο παραεμπόριο στον Πειραιά, με αποτέλεσμα τη μεγάλη διακίνηση προϊόντων λαθρεμπορίου, βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Νίκου Μανεσιώτη, με τον γγ Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη.

Τεράστιο το πρόβλημα ιδίως τις Κυριακές

Καθημερινά -και ιδιαίτερα την Κυριακή- διακινούνται παράνομα καπνικά προϊόντα, απομιμητικά προϊόντα, αλλά και επικίνδυνα τροφίμα, «δεν μπορεί να περιοριστεί παρά τις φιλότιμες αποσπασματικές ενέργειες της δημοτικής Αρχής Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής, της Αστυνομικής Δ/νσης Πειραιά και της Δημοτικής Αστυνομίας, και συνεχώς αυξάνεται» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς.

Γι’ αυτό, άλλωστε, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η κατά το δυνατόν απλοποίηση των νόμων 4264/2014 και 4155/2013, ώστε να ανατεθούν συγκεκριμένες αρμοδιότητες σε λιγότερα ελεγκτικά όργανα, χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία επτά διαφορετικών φορέων, «γεγονός που καθιστά την διενέργεια ελέγχων εξαιρετικά δύσκολη και αναποτελεσματική» τονίζουν από τον σύλλογο.

Αποφασίστηκε, επίσης, η πραγματοποίηση διευρυμένης σύσκεψης την ερχόμενη εβδομάδα στην αντιπεριφέρεια Πειραιά όλων των εμπλεκομένων φορέων – υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, αντιπεριφέρεια Πειραιά, δήμος Πειραιά, Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, Δημοτική Αστυνομία, ΣΔΟΕ, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου, Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς και ΣΥΚΑΠ-, με σκοπό τη λήψη αποφάσεων για συντονισμένες δραστικές ενέργειες, που θα καταπολεμήσουν το φαινόμενο.

Όπως αναφέρει σχετικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ακόμα, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης θεσμικών ρυθμίσεων & εποπτείας αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών της γγ Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή Χ. Νικόλσκι, η τμηματάρχης του τμήματος Εμπορίου της διεύθυνσης Ανάπτυξης αντιπεριφέρειας Πειραιά Μ. Δαρζέντα, η ειδική σύμβουλος του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Δ. Πετράκου και ο εκτελεστικός υπεύθυνος του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου Β. Μαστρογιάννης.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ