Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων

Με στοιχεία φοροδιαφυγής ο προύπολογισμός του 2018

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος 4490/2017 «Κύρωση της Πολυμερούς Συμφωνίας Αρμοδίων Αρχών για την Ανταλλαγή Εκθέσεων ανά Χώρα και διατάξεις εφαρμογής και λοιπές διατάξεις», ο οποίος προβλέπει επίσης την παράταση της προθεσμίας για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων έως την 31.10. 2017.

Ο νόμος περιέχει επίσης και την διάταξη για την διενέργεια ελέγχων στην αδήλωτη εργασία και από το Σ.Δ.Ο.Ε.

Έλεγχοι και από το ΣΔΟΕ για την αδήλωτη εργασία

Με το Άρθρο ένατο δίνεται και στο ΣΔΟΕ αρμοδιότητα διεξαγωγής ελέγχων για τον εντοπισμό αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Πιο συγκεκριμένα τροποποιούνται τα άρθρα 14 και 15 του Ν.4144/2013, ώστε να συμπεριληφθούν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς διαπίστωσης της εφαρμογής κείμενων διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας και οι υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας, Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε.).

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση,η διάταξη αποσκοπεί στην ενδυνάμωση του ελεγκτικού μηχανισμού στον τομέα της αδήλωτης εργασίας όπου παρατηρούνται υψηλά ποσοστά παραβατικότητας, με τη συνδρομή της Ειδικής Γραμματείας Σ.Δ.Ο.Ε. στο έργο των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και του ΣΕΠΕ, κατά τη διενέργεια ελέγχων τήρησης των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνίας.

Παράταση οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων

Με το Άρθρο δέκατο τέταρτο τροποποιούνται διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας (άρθρα 57 και 58 Ν.4446/2016) αναφορικά με την υπαγωγή φορολογούμενων στο καθεστώς της οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών. Συγκεκριμένα:

Παρατείνεται, εκ νέου από τη λήξη της (30.09.2017) και μέχρι 31.10.2017, η προθεσμία υπαγωγής στην ανωτέρω ρύθμιση για τους φορολογούμενους που δεν έχουν υποβάλει δήλωση ή έχουν υποβάλει ελλιπή ή ανακριβή δήλωση.

Προβλέπεται σύντμηση της προθεσμίας, από ενενήντα (90) σε δεκαπέντε (15)ημέρες, από την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών από τον φορολογούμενο (άρθρο 14 Ν.4174/2013), για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα της οικειοθελούς αποκάλυψης.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ:

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ