Μετά το Πάσχα οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος

Λόγω του αλαλούμ με τα εταιρικά αυτοκίνητα

Taxis: Άνοιξε η εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις

Μετά το Πάσχα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το Taxis προκειμένου να κατατεθούν οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», η προσπάθεια της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου το σύστημα κόλλησαν μπροστά σε εμπόδια που προέβαλαν οι ίδιες οι υπηρεσίες.

Καθυστερήσεις λόγω… εγκυκλίου

Αφενός καθυστέρησαν να εκδώσουν και κοινοποιήσουν την εγκύκλιο για τον υπολογισμό των φορολογητέων παροχών σε είδος που αφορούν στα εταιρικά αυτοκίνητα, αφετέρου δεν δέχθηκαν να διευκολύνουν χιλιάδες επιχειρήσεις να υπολογίσουν σωστά αυτές τις παροχές για τους μετόχους, τα στελέχη και τους εργαζομένους τους.

Οι επιχειρήσεις αυτές δεν κατάφεραν να υποβάλουν εγκαίρως τις βεβαιώσεις αποδοχών, ώστε να προσυμπληρωθούν πριν από τις αρχές Απριλίου στα έντυπα Ε1 των φορολογουμένων αυτών τα πλήρη στοιχεία για τα φορολογητέα ποσά.

«Αγκάθι» τα εταιρικά αυτοκίνητα

Ουσιαστικά, η καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής οφείλεται στην αδυναμία ηλεκτρονικής υποβολής των βεβαιώσεων αποδοχών χιλιάδων εργαζομένων, στελεχών και μετόχων σε ιδιωτικές εταιρίες, που έχουν κάνει χρήση εταιρικών αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του 2016.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, εξαιτίας της αδυναμίας υπολογισμού των παροχών σε είδος για τα εταιρικά αυτοκίνητα, η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών παραμένει ακόμη ανοικτή, αν και η προθεσμία υποβολής των συγκεκριμένων βεβαιώσεων έχει λήξει από τις 31 Μαρτίου.

Η εφαρμογή υποδέχεται και τυπικά εκπρόθεσμες βεβαιώσεις χωρίς πρόστιμα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ