Παυλόπουλος: Η Ελλάδα ενθαρρύνει την περαιτέρω συνεργασία με την Κίνα

«Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί το πρώτο σημείο εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο»

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα ενθαρρύνει την περαιτέρω συνεργασία με την Κίνα

«Η Ελλάδα, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενθαρρύνει την περαιτέρω συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα. Και σε αυτή την κατεύθυνση προωθεί κάθε πρωτοβουλία η οποία θα φέρει εγγύτερα την Ευρώπη με την Ασία» τονίζει ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως, από πλευράς του, στηρίζει θερμά την πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» του Κινέζου Προέδρου, Xi Jhinping, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του για το Belt and Road Forum που διοργανώνεται στο Πεκίνο.

Παυλόπουλος: «Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί το πρώτο σημείο εισόδου στην Ευρώπη»

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος τονίζει ότι «για την Ελλάδα, η θαλάσσια οδός παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί το πρώτο σημείο εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο μέσω της νέας διώρυγας του Σουέζ».

«Η επένδυση της COSCO στον λιμένα του Πειραιά», προσθέτει, «αποτελεί παράδειγμα και υπόδειγμα μιας αρμονικής και αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας της Ελλάδας και της Κίνας και αναδεικνύει τον Πειραιά ως έναν από τους σημαντικότερους κόμβους γεωστρατηγικής διασύνδεσης της Κίνας και της Ασίας εν γένει με την Ευρώπη»

«Υποστηρίζουμε με θέρμη την εν λόγω πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας συνεργασίας με την Κίνα. Και είμαστε έτοιμοι να συνεργασθούμε δημιουργικώς προς αυτή την κατεύθυνση. Τούτο, άλλωστε, υπογραμμίζει και η παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Συνάντηση του Πεκίνου» σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαρακτηριστικά.

«Ισχυρή η θέληση για στενότερη διασύνδεση των εμπλεκόμενων σε αυτό Κόσμων και Πολιτισμών»

«Για την Ελλάδα, η πρωτοβουλία “Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος” αναδεικνύει και την ισχυρή θέληση για στενότερη διασύνδεση των εμπλεκόμενων σε αυτό Κόσμων και Πολιτισμών. Ως Χώρες που είναι κληρονόμοι δύο από τους αρχαιότερους Πολιτισμούς, η Ελλάδα και η Κίνα πάντα εκτιμούν και υποστηρίζουν η μια την άλλη, αναπτύσσοντας πολυδιάστατες συνεργασίες» αναφέρει.

Η πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» έχει μεγάλη σημασία και για την ενίσχυση, διεθνώς, του Πολιτισμικού διαλόγου καθώς και για την ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των δύο λαών, γεγονός το οποίο τονίσθηκε και από τους συμμετάσχοντες στο Forum των Αρχαίων Πολιτισμών που διοργανώθηκε προσφάτως στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εύχεται κάθε επιτυχία σε «αυτήν την, κυριολεκτικώς, κορυφαία Συνάντηση, η οποία σηματοδοτεί και την έναρξη μετατροπής σε πράξη ενός οράματος σημαντικού για την εξεύρεση λύσεων σε καίριες προκλήσεις και προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει στην εποχή μας η Διεθνής Κοινότητα στο σύνολό της».

Διαβάστε επίσης: Αναχωρεί για Κίνα ο Αλέξης Τσίπρας

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ