Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Προστασία 1ης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς

Προστασία πρώτης κατοικίας

Πρωτοβουλία για την προστασία των στεγαστικών αναγκών κάθε οικογένειας από τους πλειστηριασμούς αναλαμβάνει η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ενόψει της διεξαγόμενης διαβούλευσης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Μάλιστα, γι αυτόν τον σκοπό, το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε σειρά προτάσεων, προκειμένου -όπως αναφέρει- «να δημιουργηθεί πλέγμα προστασίας της στέγης εκείνων που αντικειμενικά και άδολα στερούνται της δυνατότητας αποπληρωμής των χρεών τους».

Πανελλήνια δικτύωση φορέων αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού για την προστασία των στεγαστικών αναγκών

Ειδικότερα, το συμβούλιο ενέκρινε την ανάληψη πρωτοβουλίας για την πανελλήνια δικτύωση φορέων αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού, με στόχο την προστασία των στεγαστικών αναγκών κάθε οικογένειας από τους πλειστηριασμούς. Επίσης, ενέκρινε την ενυπόγραφη έγκριση των πολιτών για την υποβολή πρότασης, με σκοπό την συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας μίας στέγης σε κάθε πολίτη, καθώς και τη δημιουργία αυτοτελούς νομοθετικού πλαισίου προστασίας της στέγης από την αναγκαστική εκτέλεση.

Τα παραπάνω θα υλοποιηθούν με την ενημέρωση των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων όλης της χώρας, την ενσωμάτωση όλων των αποφάσεων των περιφερειακών συμβουλίων σε ενιαία θέση της Ένωσης Περιφερειών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, όπως και με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας για την ενυπόγραφη έγκριση του αιτήματος.

Η Αυτοδιοίκηση θα προτείνει στην κυβέρνηση τη διασφάλιση της πρώτης κατοικίας σε κάθε οικογένεια

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την περιφέρεια, «θα τεθεί υπόψη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ώστε ενιαία η Αυτοδιοίκηση να προτείνει στην κυβέρνηση τη διασφάλιση της πρώτης κατοικίας σε κάθε οικογένεια», πριν κληθεί να διαχειριστεί «περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή».

Σε δηλώσεις τους ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε: «Η αξιοπρεπής στέγη είναι μια βασική ανάγκη για καθέναν από εμάς, για κάθε οικογένεια και κοινωνικό δικαίωμα για κάθε άνθρωπο. Η περιφέρειά μας πρέπει και μπαίνει μπροστά για να προστατεύσουμε τα σπίτια των συνανθρώπων μας. Είμαστε αποφασισμένοι να μην βρεθεί κανένας στον δρόμο».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ