Συγκροτήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας

Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας

«Η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία και την έρευνα. Αυτά αποτελούν εκείνα τα οχήματα βιώσιμης ανάπτυξης που έχει ανάγκη, τόσο η τοπική όσο και η εθνική οικονομία. Παρέχουν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από τη στήριξη νέων μορφών επιχειρηματικότητας». Αυτά δήλωσε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, με αφορμή τη συγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ).

Διασύνδεση της περιφερειακής με την εθνική πολιτική για την καινοτομία

Η συγκρότηση του ΠΣΕΚ, πρόσθεσε η περιφερειάρχης, αποτελεί σημαντικό βήμα για την αποτελεσματικότερη σχεδίαση της πολιτικής της Περιφέρειας στα θέματα της καινοτομίας, της έρευνας. Καθώς και σε επόμενο στάδιο της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Ο συμβουλευτικός ρόλος του ΠΣΕΚ, σημείωσε, θα διασφαλίσει την καλύτερη σύνδεση της περιφερειακής με την εθνική πολιτική για την έρευνα και την καινοτομία.

Θα συμβάλλει στην εξειδίκευση δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής μέσα από τα διαρθρωτικά ταμεία.  Στοίχημα της περιφέρειας, η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού των ερευνητικών φορέων. Του συνολικού οικοσυστήματος καινοτομίας που συγκεντρώνεται στην Περιφέρεια Αττικής.

Σημειώνεται ότι το ΠΣΕΚ αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της στρατηγικής για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας που ακολουθεί η Περιφέρεια. Στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού μοντέλου το οποίο έχει θέσει σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο για τον αναπτυξιακό προγραμματισμό, Καλλιόπη Σταυροπούλου, «με τη συγκρότηση του ΠΣΕΚ και τη λειτουργία του ευρωπαϊκού γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες (τον περασμένο μήνα), δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την προώθηση της έξυπνης ειδίκευσης και καινοτομίας». Ωστόσο, το ζητούμενο για την Περιφέρεια είναι «η δημιουργία ενός αναπτυξιακού μοντέλου με κοινωνική συνοχή. Βασισμένο στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών επί των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας της Αττικής».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ