ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,2% στην κατανάλωση πετρελαιοειδών το 2016

ΟΒΕ: Κυκλώματα λαθρεμπόρων πίσω από τη βομβιστική επίθεση

Αύξηση 3,2%, από 7.045.817 μετρικούς τόνους σε 7.273.713 μετρικούς τόνους, καταγράφηκε στην κατανάλωση πετρελαιοειδών στη χώρα το 2016 σε σχέση με το 2015.

Μείωση στη βενζίνη σούπερ, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στην αμόλυβδη βενζίνη

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση αυτή προήλθε, κατά κύριο λόγο, από την αύξηση στην κατανάλωση της σούπερ αμόλυβδης βενζίνης (13,6%), του πετρελαίου κίνησης (4,3%) και του υγραερίου (4,3%). Αντίθετα, σημειώθηκε μείωση στη βενζίνη σούπερ (33,7%), στο πετρέλαιο θέρμανσης (13,6%) και στην αμόλυβδη βενζίνη (2,2%). Η κατανάλωση των κατηγοριών μαζούτ χαμηλού θείου και μαζούτ υψηλού θείου ανήλθε αντίστοιχα σε 389.167 και 135.354 μετρικούς τόνους.

Οι περιφέρειες της χώρας που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση είναι η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία και ακολουθούν οι περιφέρειες της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Κρήτης, της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και του Νοτίου Αιγαίου. Η χαμηλότερη κατανάλωση παρατηρείται στις περιφέρειες του Βορείου Αιγαίου και των Ιονίων Νήσων.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ