Πιτσιόρλας: Το 2017 θα εκτιναχθεί η ελληνική οικονομία

«Αναγκαία η διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και η αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας»

ΤτΕ: Αύξηση στα επιτόκια χορηγήσεων τον Οκτώβρη

Ιδιαιτέρως αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας. «Το 2016 είχαμε τη μεγαλύτερη ροή επενδύσεων κεφαλαίων επταετίας και το 2017 θα εκτιναχθεί αυτή η ροή», σημείωσε ο κ. υφυπουργός από το βήμα της 4ης ετήσιας οικονομικής διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Στέργιος Πιτσιόρλας: Ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη

Ο υφυπουργός τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει γεωστρατηγικό πλεονέκτημα για να προσελκύσει επενδύσεις και πρόσθεσε: «ήδη έχουμε επενδυτικό ενδιαφέρον καταγεγραμμένο και ήδη εκδηλώνεται και παρά τις συγκρούσεις που έχουμε. Παράλληλα έχουμε σημειώσει μεγάλη προσαρμογή στην οικονομία και αν υλοποιηθούν και τα επενδυτικά προγράμματα θα εκτιναχθεί η οικονομία μας».

«Αναγκαία η αλλαγή παραγωγικού μοντέλου»

Ακόμη σημείωσε ότι η επένδυση του Ελληνικού θα προχωρήσει και πρόσθεσε ότι πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο αλλά και νοοτροπία για να βρει η Ελλάδα τη θέση της στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην παγκόσμια οικονομία.

Τέλος, ανέφερε ότι η συζήτηση για την εθνική στρατηγική δεν πρέπει να αφορά μόνο στην οικονομία αλλά και στη γεωπολιτική ώστε να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ