Πιτσιόρλας: Αναγκαία η μείωση στη φορολόγηση της εργασίας

Πιτσιόρλας: Η απόδοση της οικονομιας θ' αρχίσει να φτάνει στην τσέπη των πολιτών

«Θα προτιμούσα να ξεκινήσουμε, μόλις μπορέσουμε, από τη μείωση της φορολόγησης της εργασίας», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να μειωθούν περαιτέρω οι φόροι και οι εισφορές των εργαζομένων.

Στέργιος Πιτσιόρλας: Να ξεκινήσουμε με μείωση στη φορολόγηση της εργασίας

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Οικονομίας σε σχετικές δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm 97.8 τόνισε, «θα προτιμούσα να ξεκινήσουμε, μόλις μπορέσουμε, από τη μείωση της φορολόγησης της εργασίας. Το πρώτο που θα πρέπει να βάλουμε μπροστά είναι οι άνθρωποι που είναι το πολύτιμο κεφάλαιο μας, οι άνθρωποι που είναι μορφωμένοι, που έχουν πολλά προσόντα, που έχουν τη δυνατότητα να μπολιάσουν την οικονομία με τη γνώση -αυτό χρειάζεται η ελληνική οικονομία- να αμείβονται και καλά και να μην έχουν τόσο υψηλή φορολόγηση. Ένας εργαζόμενος για παράδειγμα που κοστίζει στην επιχείρησή του 3.500 ευρώ να μην παίρνει στο χέρι 1.200-1.300, για να μπορέσουν να μείνουν στην Ελλάδα αυτοί οι άνθρωποι».

Μείωση συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα μέσω αντιμέτρων

Όσον αφορά στη μείωση συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα, αυτή «θα ξεκινήσει ήδη με τα αντίμετρα, δειλά – δειλά. Και στη συνέχεια θα πρέπει να πάμε στις επιχειρήσεις», επεσήμανε ο κ. Πιτσιόρλας.

Στέργιος Πιτσιόρλας: Να μη διακινδυνεύσουμε όλες τις θυσίες που κάναμε τα χρόνια της κρίσης

Σχετικά με τη μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές, ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας σημείωσε, «όλα πρέπει να γίνουν. Απλώς πρέπει να γίνουν χωρίς η χώρα να ξαναγυρίσει πίσω και χωρίς να διακινδυνεύσουμε όλες τις θυσίες που κάναμε τα χρόνια της κρίσης για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση. Δεν έχει νόημα να διεκτραγωδούμε την κατάστασή μας, είναι να μπορέσουμε να βγούμε από αυτήν την κατάσταση».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ