Πλειστηριασμούς ακινήτων στην εμπορική τους αξία ξεκινούν οι τράπεζες

Πλειστηριασμοί: Αναβολή έως τις 10 Γενάρη

Σε πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών στην εμπορική αξία τους κι όχι στην αντικειμενική τους αναμένεται να προχωρήσουν τις προσεχείς ημέρες οι ελληνικές τράπεζες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία», αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εκδοθεί και η σχετική υπουργική απόφαση που θα αποτελέσει και το τελευταίο και ουσιαστικό βήμα για να αρχίσει η διαδικασία.

ΕΝΦΙΑ με βάση την αντικειμενική αξία-Κατασχέσεις στην εμπορική αξία

Ειδικότερα, βάσει του συγκεκριμένου ρεπορτάζ, ενώ οι φορολογούμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ με βάση την αντικειμενική αξία του ακινήτου, η εφορία, σε περίπτωση οφειλής, θα μπορεί να κατάσχει το ακίνητο στην εμπορική και χαμηλότερης αξίας, διαγράφοντας αντίστοιχο μέρος της οφειλής.

Σύμφωνα με όσα ίσχυαν έως τον περασμένο Μάιο η πρώτη τιμή εκκίνησης στους πλειστηριασμούς ακινήτων που είχε κατασχέσει η εφορία ήταν τουλάχιστον η αντικειμενική αξία.

Υπενθυμίζεται, ότι κάθε ΔΟΥ δικαιούται να κατάσχει ακίνητο οφειλέτη της, εφόσον το ληξιπρόθεσμο χρέος του προς αυτήν υπερβαίνει τα 500 ευρώ. Αν ένας φορολογούμενος οφείλει στο Δημόσιο ένα ποσό άνω των 500 ευρώ (π.χ. 3.000), και δεν έχει καθόλου καταθέσεις στις τράπεζες ούτε κάποια έσοδα ή εισοδήματα ή κινητά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να κατασχεθούν για να αποπληρωθεί η οφειλή του, τότε υπάρχει πιθανότητα να πληροφορηθεί ότι εκδόθηκε εντολή για κατάσχεση του σπιτιού του ή κάποιου άλλου ακινήτου που κατέχει.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ