Ιρλανδικό fund ξεκινά πλειστηριασμούς στην Ελλάδα

Αφορολόγητα τα κέρδη των πλειστηριασμών για σπίτια κάτω των 100 τετραγωνικών

ΑΑΔΕ: Με βάση τις εμπορικές αξίες οι πλειστηριασμοί

Στην πραγματοποίηση πλειστηριασμών στην Ελλάδα πρόκειται να προχωρήσει ιρλανδικό fund. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, τα κέρδη από τους πλειστηριασμούς διαμερισμάτων κάτω των 100 τ.μ. δεν πρόκειται να φορολογηθούν στη χώρα μας.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο οι πρώτοι πλειστηριασμοί

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», έρχονται στο φως οι λεπτομέρειες για τρεις πλειστηριασμούς, πίσω από τους οποίους βρίσκεται το ιρλανδικό fund. Η διεξαγωγή τους έχει προγραμματιστεί μέσα στο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, όπως αποτυπώνεται στις σχετικές κατασχετήριες εκθέσεις ακίνητης περιουσίας που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα.

Στο 45% της αρχικής τους τιμής αποκτήθηκαν τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια

Αξίζει να σημειώσουμε πως, τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια που αντιστοιχούν στα συγκεκριμένα σπίτια αποκτήθηκαν -κατά μέσο όρο- από το fund στο 45% της αρχικής τους τιμής, όμως απαιτεί την είσπραξη του 100% αυτής.

Αφορολόγητα κέρδη 55% για το ιρλανδικό fund

Γεγονός που μεταφράζεται σε κέδρος 55% για το fund. Επιπλέον, το γεγονός πως το φορολογικό καθεστώς είναι πιο ευνοϊκό στην Ιρλανδία από ό,τι στην Ελλάδα θέτει εκτός… πλάνου την επιλογή της εγκατάστασης του fund στην Ελλάδα μέσω υποκαταστήματος. Άλλωστε, δεν είναι υποχρεωμένο να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια -βάσει νόμου είναι στη διακριτική του ευχέρεια. Συνεπώς, το κέρδος θα είναι μηδενικό για τα κρατικά ταμεία της χώρας μας.

Ένα από τα ακίνητα που βγάζει στο σφυρί το ιρλανδικό fund (ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών) είναι ένα διαμέρισμα 78 τ.μ., που χρονολογείται από το 1974 και βρίσκεται στο ισόγειο ορόφου πολυκατοικίας στο Δήμο Δάφνης -Υμηττού. Ως τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται η εμπορική αξία του ακινήτου όπως αυτή προσδιορίζεται κατά την κατάσχεση, δηλαδή το ποσό των 48.749 ευρώ.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ