Άνοδος το Μάιο για το δείκτη μεταποιήσης PMI στην Ευρωζώνη

Αυξάνεται η ζήτηση για αγαθά μετον ταχύτερο ρυθμό την τελευταία εξαετία

Άνοδος το Μάιο για το δείκτη μεταποιήσης PMI στην Ευρωζώνη

Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι και πλέον ετών αυξήθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάιο, ενώ η άνοδος των τιμών δεν κατάφερε να επιβραδύνει τις νέες παραγγελίες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Στις 57,0 μονάδες ανέβηκε το Μάιο ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI)

Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της Markit ανήλθε τον Μάιο στις 57,0 μονάδες από τις 56,7 του Απριλίου και στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2011. Η τιμή επιβεβαίωσε την αρχική εκτίμηση.

Ο δείκτης παραγωγής επίσης διαμορφώθηκε πάνω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Ο συγκεκριμένος δείκτης ανήλθε στο 58,3, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι και πλέον ετών, από το 57,9 του Απριλίου.

«Η ανοδική πορεία της ευρωζώνης αποκτά βαθύτερες βάσεις καθώς τα εργοστάσια καταγράφουν σημαντική ανάπτυξη τους εαρινούς μήνες», δήλωσε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος στην IHS Markit.

Αυξάνεται η ζήτηση για αγαθά

«Η ζήτηση για αγαθά αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών, ενθαρρύοντας τους κατασκευαστές να αυξήσουν την παραγωγή και να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό με ρυθμό που δεν έχει καταγραφεί πριν στην 20ετή ιστορία της έρευνας του PMI», πρόσθεσε.

Ο υποδείκτης νέων παραγγελιών ανήλθε στο 57,8 από το 57,7, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2011. Η άνοδος αυτή σημειώθηκε παρόλο που οι εταιρίες αύξησαν τις τιμές τους τον περασμένο μήνα, αν και όχι τόσο πολύ όσο τον Απρίλιο.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ