ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ταφόπλακα στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών

Στάση εργασίας την Πέμπτη 11 Μαΐου ενάντια στις εξαγγελίες για υποχρεωτική ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία

Στάση εργασίας προκήρυξαν για την Πέμπτη 11 Μαΐου οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ ως αντίδραση στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για υποχρεωτική ένταξη των παιδιών, ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία.

Η στάση θα γίνει από τις 7:00-12:00, στις 9 θα γίνει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της (Καρόλου 24-πλατεία Καραϊσκάκη) και ακολούθως πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Ταφόπλακα στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών»

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι η σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, «βάζει “ταφόπλακα” στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες γονείς και σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους».

Αναφέρει ότι σήμερα τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας αποτελούν το 40% της συνολικής δυναμικότητας των βρεφονηπιακών σταθμών και το 80% της δυναμικότητας των παιδικών σταθμών.

Έτσι, η απορρόφηση των περίπου 45.000 προνήπιων αποκλειστικά στα νηπιαγωγεία, θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα Προνηπιακά Τμήματα των παιδικών σταθμών από το 2005, με ανανεούμενες συμβάσεις έως το 2020 μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ (Εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή).

Διαβάστε επίσης: Κατάργηση των Πανελλαδικών οραματίζεται ο Τσίπρας

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ