ΠΟΕΔΗΝ: Έγινε απολύμανση στο «Έλενα» πριν την εξέταση από το ΚΕΕΛΠΝΟ

«Τα δείγματα με το δονάκιο χολέρας εξακολουθούν να φυλάσσονται στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου»

ΠΟΕΔΗΝ: Έγινε απολύμανση στο «Έλενα» πριν την εξέταση από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Συνεχίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στη θέση της για εμφάνιση του δονακίου χολέρας στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» παρά τα αρνητικά αποτελέσματα στις εξατάσεις που διεξήχθησαν από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Μιχάλη Γιαννάκο και την τοποθέτησή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, πριν λάβει τα σχετικά δείγματα το ΚΕΕΛΠΝΟ στις 19 Οκτωβρίου, είχε προηγηθεί απολύμανση στις 18 Οκτωβρίου.

ΠΟΕΔΗΝ: Δονάκιο χολέρας σε 5 δείγματα που λήφθησαν πριν από την απολύμανση στο νοσοκομείο «Έλενα»

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, στα πέντε δείγματα που είχαν ληφθεί από την Ομοσπονδία, δύο εβδομάδες νωρίτερα από την απολύμανση υπήρχε το δονάκιο της χολέρας, τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Μάλιστα τα δείγματα εξακολουθούν να φυλάσσονται στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου και η ανάλυσή τους φέρει τις υπογραφές των επιστημόνων που διαπίστωσαν την ύπαρξη του δονακίου χολέρας.

Την ίδια ώρα, πάντως, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την εντολή Εισαγγελέα για την επανεξέταση των 5 πλακακίων (δειγμάτων) της 5ης Οκτωβρίου που φυλάσσονται στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου, μιλά για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης και παράλληλα γνωστοποιεί ότι θα καταθέσει και μήνυση σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ