Πολιτική μάχη χαρακωμάτων στα σκουπίδια

Πολιτική μάχη χαρακωμάτων στα σκουπίδια

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, τουλάχιστον έως την Πέμπτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων με τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία να είναι πλεόν κάτι περισσότερο από ορατός. Τα σκουπίδια ανέρχονται ήδη σε εκατοντάδες χιλιάδες τόνους και κάποιοι δήμοι προσφεύγουν στο ημίμετρο του ψεκασμού για την αποφυγή της δυσοσμίας και για την όποια υγειονομική πρόληψη.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στη σχετική ανακοίνωσή της τονίζει πως «η κυβέρνηση με τις προτάσεις της προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Μεταθέτει το πρόβλημα στους δημάρχους και σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται η προκήρυξη ακόμα και των 2.500 θέσεων εργασίας», προετοιμάζοντας όλους μας για συνέχιση και εντατικοποίηση των κινητοποιήσεών, στο προσεχές διάστημα.

Πάνος Σκουρλέτης: Πολιτικά παιχνίδια προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κάνει λόγο για πολιτικά παιχνίδια πίσω από τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, κατηγορώντας την ΝΔ ότι με εντολή του κ Μητσοτακη η ΔΑΚΕ υποστήριξε στη συνεδρίαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με σκοπό τη προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στη καθαριότητα και η ΝΔ, πρόσθεσε, έχει τεράστια ευθύνη για τη στάση της αυτή.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία, σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει την ανάγκη να σταματήσουν άμεσα οι κινητοποιήσεις και να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή των σκουπιδιών που ταλαιπωρεί και επιβαρύνει τους πολίτες», επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην κυβέρνηση για το θέμα των συμβασιούχων.

ΝΔ: Στην κυβέρνηση η ευθυνη για τη σημερινή χαοτική κατάσταση

«Η κυβέρνηση η οποία έχει την πολύ μεγάλη ευθύνη για την σημερινή χαοτική κατάσταση, ας μην προσπαθεί να μεταφέρει αλλού τις δικές της βαριές ευθύνες», τονίζει, χαρακτηριστικά, η ΝΔ.

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου απαντά, πετώντας το γάντι της πολιτικής αντιπαράθεσης στην αντιπολίτευση, μιλώντας για στοίχιση της ΝΔ «πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα», ενώ, όπως χαρακτιριστικά τονίζει, «γυρνά την πλάτη στην κοινωνία και τους εργαζόμενους».

Το γεγονός είναι ένα. Οι πόλεις εν μέσω καύσωνα έχουν γεμίσει σκουπίδια. Ο επιχειρηματικός και ο απλός κόσμος βοά για άμεση λύση. Χαρακτηριστικό είναι ότι εχθές κρουαζιερόπλοια που έδεσαν στο λιμάνι του Πειραιά δεν αποβίβασαν τους επιβάτες τους λόγω των σκουπιδιών. Ακόμα κι αν σήμερα έληγε η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα, η αποκομιδή των σκουπιδιών θα απαιτούσε αρκετές ημέρες.

Κύριοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, τα σκουπίδια δεν είναι το κατάλληλο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Η δημόσια υγεία κινδυνεύει και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα πλήττεται εν μέσω μιας τουριστικής σεζόν που η έναρξη της γέννησε πολλές προσδοκίες. Βρείτε μια λύση άμεσα! Μια λύση που δε θα μεταθέτει το πρόβλημα για το άμεσο μέλλον, όπως έγινε τις τελευταίες δεκαετίες. Ζητείται λύση οριστική, άπαξ και δια παντός!

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ