Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συντριβή του ελικοπτέρου

Τη βαθιά θλίψη τους για το χαμό των τεσσάρων στρατιωτικών εξέφρασαν Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης

Προκόπης Παυλόπουλος

Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη συντριβή του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας εξέφρασε o Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η Πατρίδα και ο Λαός μας εκφράζουν, μαζί με την βαθιά οδύνη, ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς τους ηρωικούς Αξιωματικούς που έπεσαν στον βωμό της θωράκισης της Εθνικής μας Άμυνας και της χαλύβδωσης του φρονήματος των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ας είναι η θυσία τους κορυφαία παρηγοριά για τις οικογένειές τους, προς τις οποίες εκφράζω θερμά συλλυπητήρια αλλά και αμέριστη συμπαράσταση» ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζουμε ότι νεκροί μετά τη συντριβή είναι: ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμος, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Συλλυπητήρια από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Συλλυπητήρια εκ μέρους της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας και το θάνατο 4 ατόμων.

«Η σημερινή απώλεια των τεσσάρων Αξιωματικών του ελληνικού στρατού, σε ώρα καθήκοντος, προκαλεί βαθιά οδύνη σε όλους μας. Στις οικογένειές τους εκφράζω θερμά συλλυπητήρια, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού. Στην τραυματία Αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού, εύχομαι ταχεία ανάρρωση» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας.

Τη βαθιά του θλίψη εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης

«Είναι βαθιά η θλίψη μου για την απώλεια τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, του υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, κατά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, στο Σαραντάπορο», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου και τους τέσσερις νεκρούς αξιωματικούς.

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα. Προσβλέπω στην ταχεία διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Και συμπλήρωσε:

«Οι Έλληνες οφείλουμε πολλά στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνηση και περηφάνεια, με το αξιόμαχο και το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής τους, υπηρετούν την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας».

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ