Πρόοδο αλλά και ανοιχτά ζητήματα στην αξιολόγηση βλέπει το ΔΝΤ

Τζέρι Ράις

Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις αλλά και σημαντικά ζητήματα που ακόμη παραμένουν ανοιχτά για την αξιολόγηση, διαπιστώνει το ΔΝΤ.

Όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Tζέρι Ράις, οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθεί πρόοδος, ωστόσο υπάρχουν σημαντικά ζητήματα τα οποία παραμένουν ανοιχτά.

Ο ίδιος απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το πότε οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν στη λεγόμενη τεχνική συμφωνία (staff level agreement).

Σε δυο πυλώνες το πρόγραμμα

Αναφορικά με το πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επανέλαβε τη θέση της γενικής διευθύντριας του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Τόνισε ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να στηρίζεται σε δύο πυλώνες. Ο πρώτος αφορά τη δέσμευση της κυβέρνησης για αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Η συμφωνία για το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να προηγηθεί του δεύτερου πυλώνα. Πυλώνα ο οποίος αφορά τη δέσμευση για την ελάφρυνση του Χρέους. Τέλος, δεν αναφέρθηκε στην ύπαρξη χρονοδιαγράμματος για τις συζητήσεις για το Δημόσιο Χρέος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που φέρουν το ΔΝΤ να βλέπει δημοσιονομικό κενό για το 2018 και να ζητά πρόσθετα μέτρα για το επόμενο έτος ο Τζ. Ράις δεν επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες. Ερωτηθείς για το ποιος ευθύνεται για τις καθυστερήσεις και το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, αρκέστηκε να αναφέρει ότι όλοι εργάζονται για να υπάρξει ένα πρόγραμμα που θα στηρίζει την ανάπτυξη και την απασχόληση. Όλοι εμπλέκονται με καλή πρόθεση.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επαφές με την Κριστίν Λαγκάρντ.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ