Πρωτοποριακή επέμβαση πραγματοποιήθηκε από Κύπρια ιατρό

protoporiakh_epembash

Σε κυπριακό νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε επιτυχώς επέμβαση σε 35χρονη ασθενή με σοβαρό λειτουργικό μυοσκελετικό και αισθητικό πρόβλημα στο πρόσωπο. Η ασθενής από το εξωτερικό εμπιστεύτηκε στη δρα Ζωή Νικολάου τη διόρθωση σοβαρών επιπλοκών προηγούμενου χειρουργείου, που είχε πραγματοποιηθεί σε ιατρικό κέντρο της Ευρώπης.

Η ασθενής δεν μπορούσε να φάει, ενώ κάθε απλή κίνηση της κάτω γνάθου κατέληγε σε επιληπτοειδείς κρίσεις επί καθημερινής βάσης. Η ανάληψη του περίπλοκου περιστατικού από τη στιγμή της επιστημονικής μελέτης για την αντιμετώπισή του, μέχρι και την τελική πραγματοποίηση του χειρουργείου, διήρκεσε περίπου δυο χρόνια.

Η πρωτοποριακή επέμβαση που έγινε για πρώτη φορά στην Κύπρο για τη διόρθωση του προσώπου πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της τρισδιάστατης οργάνωσης του χειρουργείου και την εξατομικευμένη κατασκευή υποστηρικτικών τεχνικών μέσων, που εξυπηρέτησαν αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες του συγκεκριμένου χειρουργείου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ-ΠΕ,η δημιουργία νέου προσώπου και η αποκατάσταση της λειτουργικότητας των γνάθων επιτεύχθηκαν έπειτα από επέμβαση, που πραγματοποιήθηκε από τη κ. Νικολάου, στοματικό και γναθοπροσωπικό χειρουργό, στο Mediterranean Hospital of Cyprus.

Επίσης, επιτεύχθηκε και η δημιουργία ενός πραγματικά όμορφου αισθητικά αποτελέσματος στο πρόσωπο.

Η δρ. Ζωή Νικολάου δήλωσε στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ότι η επιτυχής επέμβαση έχει γίνει ήδη γνωστή στους κύκλους της παγκόσμιας Στοματογναθοπροσωπικής Χειρουργικής. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι, που η χώρα μας μπορεί να προφέρει τέτοιου είδους υψηλές ιατρικές υπηρεσίες», τόνισε.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ