Πρώτα μέτρα και μετά χρέος

Προηγούνται οι μεταρρυθμίσεις της ελάφρυνσης χρέους επιμένει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

FAZ: Ο Σόιμπλε δεν είναι και τόσο σκληρό καρύδι

Στην ανάγκη να προηγούνται οι μεταρρυθμίσεις της ελάφρυνσης χρέους εστίασε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως

Προηγούνται οι μεταρρυθμίσεις της ελάφρυνσης χρέους

«Πρώτα θα πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουμε συμφωνήσει. Ύστερα θα εξετάσουμε τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», εξήγησε αναλυτικά.

Η Γερμανίδα αξιωματούχος, μάλιστα, έκανε ειδική μνεία στην υλοποίηση των μέτρων ως προς τη συνταξιοδοτική δαπάνη και το φορολογικό σύστημα.

Σημειώνεται ότι για σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση της Άγκελα Μέρκελ με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Εκεί, θεωρείται βέβαιο ότι θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Εξάλλου, σε πρόσφατες δηλώσεις του στην Deutsche Welle, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσπάθησε να υποβαθμίσει τις διαφορές Γερμανίας- ΔΝΤ.

Σχολιάζοντας τις θέσεις Γερμανίας-ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τόνισε χαρακτηριστικά: «Όταν προσπαθούμε να υπολογίσουμε πώς θα έχει εξελιχθεί έως το 2070, να καταλήγουμε και σε ορισμένα διαφορετικά συμπεράσματα».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ