Να δούμε πως ψήνουμε το ψωμί αφού το κάψαμε

Κοινωνικό μέρισμα και ΚΕΑ ανεπαρκή απέναντι στην υπερφορολόγηση

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία πραγματοποιείται στη Βουλή, μετά από το σχετικό αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο της Βουλής. Ο κ. Μητσοτάκης στην επιστολή του αναφέρει πως ζητάει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, με θέμα την οικονομία, τις απόφασεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας έχει υποχρέωση να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για το τι πέτυχε

«Ο κ. Τσίπρας έχει υποχρέωση, όπως του ζήτησα να έρθει άμεσα στη Βουλή των Ελλήνων, να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για το τι πέτυχε. Να κάνουμε ένα συνολικό απολογισμό, όχι μόνο του τελευταίου μήνα, αλλά και της συνολικής πορείας της χώρας για τα τελευταία δυο χρόνια. Για το που βρισκόμαστε, για το πού πηγαίνουμε και για το τι θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε διαπραγματευτεί έτσι όπως διαπραγματεύτηκε» είχε δηλώσει στον Alpha ο κ. Μητσοτάκης.

Για μια ακόμα καταπληκτική συμφωνία θα μιλήσει ο πρωθυπουργός

Η σημερινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την οικονομία και τα αποτελέσματα του Eurogroup θα δώσει την ευκαιρία στους αρχηγούς των κομμάτων να διασταυρώσουν τα ξίφη τους και να προβάλουν τις θέσεις των κομμάτων τους για την οικονομία. Ο κ. Τσίπρας, ασφαλώς, πρόκειται ν΄αναφέρει πόσο καλά διαπραγματεύτηκε και πόσο αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές από την επίτευξη της συμφωνίας για τη μελλοντική προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Φυσικά, δε θα λησμονήσει να αναφερθεί στις ευθύνες όλων όσοι κυβέρνησαν πριν απ’ αυτόν για τη σημερινή κατάσταση στην οικονομία. Το κλασσικό ποιήμα, δηλαδή, περί καμμένης γης!

Εκλογές θα ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης, ασφαλώς, θα ψέξει τον κ. Τσίπρα, για την πρωτοφανή καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης και για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Θα αναφέρει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση, όταν αυτή γίνει κυβέρνηση, και θα ζητήσει εκλογές το συντομότερο για να μην επαναληφθούν τα τραγικά λάθη της σημερινής κυβέρνησης.

Με άλλα λόγια, και οι δύο πολιτικοί ηγέτες, αφενός θα εξάρουν τις πολιτικές ιδιότητες των παρατάξεών τους και αφετέρου θα προσπαθήσουν να ισοπεδώσουν τα όποια θετικά χαρακτηριστικά του αντίπαλου κόμματος. Το ατυχές της όλης ιστορίας είναι πως οι έλληνες πολίτες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, όλοι γνωρίζουν την τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, όλοι γνωρίζουν πως τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, σύντομα, θα τα βιώσουν στο πετσί τους και στην τσέπη τους. Μια τέτοια προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία και τη διαπραγμάτευση θα είχε πραγματικό νόημα πριν τη διαπραγμάτευση κι όχι κατόπιν εορτής. Τώρα, η μόνη της σημασία είναι η δημιουργία εντυπώσεων για τα πολιτικά ακροατήρια και τίποτα το ουσιαστικό.

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ